Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Επιχείρησαν αιφνιδιαστική εκκένωση δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Δεν υλοποιήθηκε χτες το σχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την αιφνιδιαστική εκκένωση της δομής φιλοξενίας ευάλωτων αιτούντων άσυλο στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Λέσβου. Αποτελεί μέρος του κυβερνητικού σχεδίου να στοιβάξει πρόσφυγες και μετανάστες σε απάνθρωπες δομές, όπως η νέα «Μόρια» στο Μαυροβούνι, και να κλείσει κάθε χώρο ανθρώπινης φιλοξενίας.

Το πρωί, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, στους διαχειριστές του ΠΙΚΠΑ ότι χτες θα έπρεπε να μεταφερθούν οι φιλοξενούμενοι στον παλιό χώρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ, το κλείσιμο του οποίου έχει, επίσης, ανακοινώσει ο υπουργός Νότης Μηταράκης.

Λεωφορεία έφτασαν για να παραλάβουν τους πρόσφυγες, αλλά οι διαχειριστές της δομής ζήτησαν από τις αρχές επίδοση της απόφασης μετακίνησης και ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τους ενημερώσουν. Οπως έγινε γνωστό, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής επέδωσε τελικά σχετική απόφαση μετακίνησης, αλλά στο μεταξύ αποχώρησε από τον χώρο του ΠΙΚΠΑ. Αρκετοί πολίτες έφτασαν έξω από αυτό, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους, ενώ παρέμεναν έξω από τον χώρο αστυνομικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org