Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους όλης της περιοχής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρευρέθηκε στη συγκέντρωση, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια διάλυσης της ΛΑΡΚΟ, διάλυσης ολόκληρης της περιοχής. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις οικογένειές τους, στους κατοίκους της περιοχής, που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής και των επιλογών και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν τα παρατάμε, προχωράμε, συνεχίζουμε».

Τη σταθερή στήριξη του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα υπογράμμισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας: «Το ΚΚΕ και τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα παλεύει μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, και στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα και στα μεταλλεία. Παλεύει μαζί με το λαό της Στερεάς, και έτσι θα συνεχίσουμε. Αυτός ο αγώνας έχει μεγάλη σημασία και είναι ο μόνος δρόμος για να καταδικαστεί μαζικά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όλων των κυβερνήσεων που δουλεύουν πρόστυχα όλα αυτά τα χρόνια για να ιδιωτικοποιήσουν ή να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ, μια μονάδα παραγωγής σιδηρονικελίου, στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε και θα διαθέσει το ΚΚΕ όλες τις δυνάμεις, ενάντια σε αυτά τα πολύ επικίνδυνα σχέδια, για να προστατευθούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Για να βγουν συμπεράσματα ότι η εργατική τάξη, ο λαός μας, έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν τους όρους ώστε όλος αυτός ο ορυκτός πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού και να υπηρετήσει τις ανάγκες του».

Συμπαράσταση στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς Ελλάδας εξέφρασε ο Κώστας Μπασδέκης, επικεφαλής της στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ: «Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθειά τους να παλέψουν για την ίδια τη ζωή τους, το μεροκάματο και την προοπτική της ΛΑΡΚΟ. Γιατί πραγματικά αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση, οι σχεδιασμοί της, έρχονται σε αντίθεση με τα εργατικά συμφέροντα της περιοχής και συνολικότερα. Γι' αυτό και εμείς ενώνουμε τη φωνή μας, ενώνουμε τη γροθιά μας με όλους αυτούς που αγωνίζονται σήμερα, αύριο και πάντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ