Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες εστίες σε χώρους δουλειάς

Πληθαίνουν τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας την έλλειψη μέτρων προστασίας και επιβεβαιώνοντας ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ προσαρμόζονται στις ανάγκες της οικονομίας και όχι του λαού.

Μετά τα κρούσματα στο συνεργείο δικτύων της ΕΥΑΘ και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, μέσα στο Σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε και θετικό κρούσμα σε μέλος της οικογένειας εργαζόμενης στα δημοτολόγια του δήμου Θεσσαλονίκης. Αναμένεται το τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει νοσήσει και η ίδια.

Η ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τη διοίκηση του δήμου να πάρει μέτρα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι, αρχικά στο τμήμα δημοτολογίων, να κάνουν τεστ, κάτι που πρέπει να επεκταθεί και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλο το προσωπικό του δήμου. Στην περίπτωση που η εργαζόμενη βρεθεί θετική, ζητάει να μπει σε καραντίνα όλο το τμήμα και η εξυπηρέτηση των δημοτών να γίνεται από τα ΚΕΠ.

Κι ενώ το πρόβλημα της διασποράς εντοπίζεται ολοένα και πιο καθαρά σε χώρους δουλειάς, Υγείας και Πρόνοιας, κυβέρνηση, δήμος και Περιφέρεια αναπαρήγαγαν και χτες το «παραμύθι» της «ατομικής ευθύνης», στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του πρωθυπουργού.

Αμέσως μετά, ο περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, σημείωσε ότι «η ευρεία χρήση της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής είναι τα τρία κλειδιά (...) για να αποφύγουμε την επιβολή νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων και την πιθανότητα ενός lockdown, που θα λειτουργήσει καταστροφικά για την οικονομία και την κοινωνία».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, που απέδωσε την έξαρση «σε μια αδικαιολόγητη ανεμελιά», προειδοποιώντας για εκτεταμένους ελέγχους τήρησης των μέτρων αποφυγής του συγχρωτισμού από Δημοτική Αστυνομία και ΕΛ.ΑΣ. Προηγουμένως, στην τηλεδιάσκεψη, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους δήμους, που οδηγεί σε «επίπεδο 3» την περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλοι 25 θάνατοι και 1.070 νέα κρούσματα(2021-02-05 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς(2020-08-28 00:00:00.0)
Από την «ατομική ευθύνη» στο «είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες»...(2020-08-21 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς(2020-08-18 00:00:00.0)
Εκτεθειμένοι στον κορονοϊό από τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας(2020-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ