Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ
Συνέλευση και διαμαρτυρία ενάντια στην εκρηκτική κατάσταση για ασθενείς και εργαζόμενους

Μαζική συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη διοίκηση

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου
Μια από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί, με αιτήματα αιχμής τακτικά και καθολικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς, επαρκή μέσα ατομικής προστασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να πληρωθούν εφημερίες - νυχτερινά - αργίες χωρίς περικοπή, εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Εντατικοποίηση, τεράστιες ελλείψεις και... «λάστιχο» όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Μέχρι στιγμής στο Δαφνί έχουν επιβεβαιωθεί 6 κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και 4 σε εργαζόμενους.

Παρ' όλα αυτά, όπως κατήγγειλε ο Σταύρος Καλαρίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, η διοίκηση του νοσοκομείου «ακόμη δεν έχει πάρει μέτρα, ενώ την ίδια στιγμή, με σχετική απόφαση της 2ης ΥΠΕ, φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων δύο επιπλέον εφημερίες μέσα στον Οκτώβρη, με αποτέλεσμα οι κλινικές και οι εργαζόμενοι να επιβαρύνονται με ένα βαρύ φορτίο σε συνθήκες σύνθετες και δύσκολες, με μειωμένο προσωπικό, αφού ούτε προσλήψεις γίνονται ούτε οι απαιτούμενες υπηρεσίες που θα διασφαλίσουν την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των ίδιων των ασθενών υπάρχουν».

Τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Λ. Νικολάου - Αλαβάνος
Τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Λ. Νικολάου - Αλαβάνος
Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «οι αρμόδιοι φορείς αντιλαμβάνονται τη δουλειά τους μόνο στο πώς και αν οι εργαζόμενοι φορούν τη μάσκα τους, άσχετα αν την έχουν μία για όλο το 8ωρο, ενώ όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπάρχουν έχουν γίνει "λάστιχο". Σε οικοτροφείο του νοσοκομείου μας διαπιστώθηκε κρούσμα ασθενούς το Σάββατο το απόγευμα 3/10/2020 και ο μοριακός έλεγχος των ασθενών έγινε Τετάρτη 7/10/2020 από τον ΕΟΔΥ. Οι εργαζόμενοι, δε, συνέχιζαν να πηγαίνουν κανονικά στις βάρδιες τους, χωρίς να έχουν γνώση του μοριακού ελέγχου που είχαν κάνει οι ίδιοι, ενώ η απολύμανση πήγε περίπατο μέχρι την Τρίτη το απόγευμα. Αντίστοιχο παράδειγμα υπήρξε και σ' άλλα τμήματα (Καρδιολογικό, Παθολογικό, Ακτινολογικό)».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, Νίκος Παναγούλης, στηλίτευσε τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν διαμορφώσει οι εργολάβοι, καταγγέλλοντας την επιβολή μισθών πείνας στις εργαζόμενες στην καθαριότητα, τρομοκρατίας και φόβου, με απειλή απόλυσης, πάντα με τις πλάτες της διοίκησης.

Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και ο Μιχάλης Σελέκος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος εξέφρασε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα και τα αιτήματα των υγειονομικών, τόσο την περίοδο που η κυβέρνηση «τους χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια και τους έλεγε ήρωες, όσο και τώρα που τα χειροκροτήματα μετατράπηκαν σε χτυπήματα από γκλομπ».

Επισήμανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αξιοποίησε τις θυσίες και το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι στο 2ο κύμα της πανδημίας, αλλά συνεχίζει να δίνει προκλητικά κίνητρα στις ιδιωτικές κλινικές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στο ΨΝΑ, τόνισε, «είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ευλαβικά εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, της στρατηγικής της ΕΕ - που έχει παταγωδώς αποτύχει και στις άλλες χώρες - για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, έχοντας ως βάση την υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και το πέρασμα βασικών λειτουργιών των νοσοκομειακών μονάδων σε εργολάβους».

Για τη διαχρονική στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον αγώνα των εργαζομένων του ΨΝΑ μίλησε ο Μ. Σελέκος: «Είτε ήμασταν στην αντιπολίτευση είτε στη διοίκηση του δήμου δείχνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΨΝΑ», ανέφερε, θυμίζοντας και τον κοινό αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη σημερινή απεργία στο Δημόσιο, ενώ την Τετάρτη 21/10 προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ