Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ είναι τα διαλυμένα συστήματα Υγείας

«Η ΕΕ δεν διαθέτει πολιτικές σχετικά με την υποχρηματοδότηση ή την ιδιωτικοποίηση των συστημάτων Υγείας», υποστήριξε προκλητικά η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στ. Κυριακίδου, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

«Αυτό που εννοεί η Επιτροπή», σχολιάζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, «είναι ότι δεν μπαίνει σε "λεπτομέρειες" για το πώς θα εφαρμοστεί η αντιλαϊκή στρατηγική της. Αυτό είναι στην ευχέρεια των κρατών - μελών να το πράξουν, αξιοποιώντας βέβαια τους μηχανισμούς που είναι σε ισχύ και που η επίτροπος επικαλείται (Μηχανισμός Σταθερότητας, Συστάσεις Ανά Χώρα, Πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων).

Αυτοί αποτελούσαν πάντα το πλαίσιο για το σταθερό "τσεκούρι" των κρατικών δαπανών για τη δημόσια Υγεία, με αποτέλεσμα οι συνολικές κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία να μειωθούν κατά σχεδόν 20% σε 10 χρόνια.

Διεύρυναν το έδαφος για την είσοδο ιδιωτών στη δημόσια Υγεία, βάζοντάς τους αναγκαστικούς "συνεταίρους" για την εκταμίευση χρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ.

Τα ματωμένα πλεονάσματα των προηγούμενων χρόνων, για τα οποία πανηγύριζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, προέρχονται μεταξύ άλλων από τα σμπαραλιασμένα δημόσια νοσοκομεία, το τσάκισμα των δικαιωμάτων υγειονομικών και ασθενών.

Με την έναρξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε όλα τα κράτη της ΕΕ τα συστήματα Υγείας έχουν μετατραπεί σε συστήματα της "μιας νόσου" (...) Οι συνέπειες καταγράφονται σε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπου, σύμφωνα με αυτήν, οι υπηρεσίες Υγείας έχουν υποβαθμιστεί στο 90% των κρατών του πλανήτη. Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί τα προγράμματα εμβολιασμού, που έχουν υποχωρήσει κατά 70% παγκοσμίως και η διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, που έχουν υποχωρήσει κατά 55%.

Οι "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ και των κυβερνήσεων αποδείχθηκε ότι είναι τα διαλυμένα δημόσια συστήματα Υγείας που καταρρέουν σε συνθήκες πανδημίας, διαλέγοντας ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, οι αδυσώπητοι ανταγωνισμοί για το αμφίβολο εμβόλιο που μόνες εξασφαλισμένες είναι οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες έχουν τσεπώσει προκαταβολικά δισ. ευρώ για κάτι που δεν έχουν καν ανακαλύψει ακόμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ