Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκλητική επιχείρηση μετάθεσης στο λαό των ευθυνών της για τη νέα έξαρση της πανδημίας

Eurokinissi

Με προκλητικό τρόπο κλιμακώνει η κυβέρνηση την προσπάθειά της να μεταθέσει στο λαό τις τεράστιες ευθύνες της για τη νέα έξαρση της πανδημίας, εξαιτίας της πολιτικής που βάζει τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου πάνω από τα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Ετσι, από το βήμα της χτεσινής κυβερνητικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, κάλεσαν τον καθένα... «να αναρωτηθεί αν έκανε ό,τι πέρασε από το χέρι του για να προστατεύσει τους γύρω του», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει καθημερινά εκτεθειμένο το λαό, με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τα ανεπαρκή και ανεφάρμοστα μέτρα σε κλειστές δομές με ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, το απίστευτο στρίμωγμα στις αστικές συγκοινωνίες, το στοίβαγμα ακόμα και 27 μαθητών στην ίδια τάξη, την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η χτεσινή ομολογία ότι «η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου», χωρίς καμία αναφορά βέβαια στο «γιατί»: Λες και η εξέλιξη αυτή και η συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν... «φυσικό φαινόμενο» και όχι το αποτέλεσμα του «ανοίγματος» του Τουρισμού και των Μεταφορών με τους όρους του μεγάλου κεφαλαίου, με «ξεχείλωμα» των σχετικών πρωτοκόλλων και κατάργηση οποιουδήποτε προληπτικού μέτρου κρίθηκε ότι θίγει τα κέρδη του.

«Λίγα» τα κρούσματα στα σχολεία... που δεν γίνονται τεστ!

Η πρόκληση συνεχίστηκε και στην προσπάθεια του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, να πείσει ότι «τα σχολεία μας θεωρούνται ασφαλή», παρότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Επιστρατεύοντας κουτσουρεμένα στατιστικά, ο υφυπουργός ανέφερε ότι έχουν βρεθεί θετικά κρούσματα μόνο στο 0,016% του συνόλου των μαθητών και το 0,033% των εκπαιδευτικών.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι ήδη έχουν κλείσει πανελλαδικά 14 σχολικές μονάδες και 114 τμήματα, ενώ αναρίθμητες καταγγελίες επιβεβαιώνουν ότι δεν γίνονται τεστ ούτε καν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των τμημάτων και των σχολείων που κλείνουν (!), ενώ για ιχνηλάτηση και μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ούτε λόγος...

Εικονική πραγματικότητα και εμπαιγμός για το δημόσιο σύστημα Υγείας

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, παρουσίασε για μια ακόμα φορά την ίδια εικονική πραγματικότητα για το δημόσιο σύστημα Υγείας, ισχυριζόμενος ότι «ναι μεν δέχεται πίεση, αλλά αυτήν τη στιγμή σε καμία περίπτωση δεν είναι στα όριά του», ότι «όλα τα χειρουργεία λειτουργούν στο 100%» και κανένα χειρουργείο δεν ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού. Οι εν λόγω ισχυρισμοί βέβαια αποτελούν μέγιστο εμπαιγμό και κοροϊδία στους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργείο - οι οποίες «απογειώθηκαν» ακόμα περισσότερο στο πρώτο κύμα της πανδημίας - στους χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάζονται να συνωστίζονται για ένα ραντεβού από Δεκέμβρη και πέρα (!), όπως είδαμε πριν από λίγες μέρες στο ΠΑΓΝΗ, στους υγειονομικούς που με συγκεκριμένα στοιχεία αποκαλύπτουν τις συνέπειες σε κλινικές, τμήματα κ.τ.λ. από τις τεράστιες ελλείψεις και την ανακύκλωση κλινών, τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού κ.ο.κ.

Πρόσθετη απόδειξη, εξάλλου, αποτελεί η άλλη χτεσινή ομολογία της κυβέρνησης σε σχέση με τα κριτήρια για την επιβολή ειδικών περιοριστικών μέτρων σε περιοχές όπως π.χ. η Αχαΐα και ο δήμος Ιωαννίνων, έναντι των όσων ισχύουν στην Αθήνα. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «είμαστε πιο αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες αντοχές και δυνατότητες του συστήματος Υγείας».

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ήταν και οι απαντήσεις γύρω από το θέμα των μέσων ατομικής προστασίας, κάνοντας λόγο για επάρκεια 6 μηνών και δημιουργία στρατηγικού αποθέματος, όταν στα νοσοκομεία μάσκες, γάντια και ποδιές δίνονται με το σταγονόμετρο ακόμη και σήμερα.

Σε ό,τι αφορά δε τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για σοβαρά περιστατικά κορονοϊού, αφού αρχικά ειπώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας ότι «δεν υπάρχει θέμα έλλειψης», ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκ. Μαγιορκίνης, παραδέχθηκε στη συνέχεια για τη ρεμδεσιβίρη ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει παγκόσμια έλλειψη. Είναι ένα φάρμακο το οποίο δεν υπάρχει πουθενά σχεδόν», επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα μέτρο για τη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων σε εργασιακούς χώρους και σχολεία...(2020-05-12 00:00:00.0)
Αναβάλλονται θεραπείες και εξετάσεις καρκινοπαθών λόγω φόρτου ...πανδημίας(2020-04-25 00:00:00.0)
156 νέα κρούσματα, 121 νεκροί(2020-04-22 00:00:00.0)
Λογαριαζόμαστε τώρα με την πολιτική στην Υγεία που μας έφερε ως εδώ(2020-03-28 00:00:00.0)
Αντιμέτωπος με τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία ο λαός, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα(2020-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ