Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε δίκη σέρνονται συνδικαλιστές για τις κινητοποιήσεις ενάντια σε απόλυση

Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια καλεί το ΣΕΤΗΠ

Τη δίωξη συνδικαλιστών του από την εργοδοσία της επιχείρησης «European Dynamics» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής γραμματέας και δύο ακόμα μέλη του Συνδικάτου οδηγούνται την Παρασκευή 9/10 σε δίκη, μετά από μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία. Το Συνδικάτο καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια (κτίριο ΠΡΟΚΑΤ) την ίδια μέρα, στη 1 μ.μ., απαιτώντας τον τερματισμό της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες λόγω των κινητοποιήσεων που έγιναν έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας τον Ιούνη του 2017, για την ανάκληση της απόλυσης ενός από τους κατηγορούμενους. «Οι πρωτοπόροι αγωνιστές για άλλη μια φορά κάθονται στο δικαστικό σκαμνί, και μάλιστα διωκόμενοι για ποινικά αδικήματα, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν την ανάκληση της άδικης, εκδικητικής, συνδικαλιστικής απόλυσης του συναδέλφου τους. Επειδή τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στις απλήρωτες υπερωρίες, στα εξαντλητικά ωράρια, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης», σχολιάζει το Συνδικάτο.

Οπως επισημαίνει, η εργοδοσία με τη μήνυση «προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να εμποδίσει το σωματείο να παρεμβαίνει μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανώνει τους εργαζόμενους, να είναι πραγματικό στήριγμα με τη δράση του για τους εργαζόμενους του κλάδου». Απέναντι στην προσπάθεια αυτή, στέλνει μήνυμα σε εργοδότες και κυβέρνηση πως «οι αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών μας δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στο γύψο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ