Σάββατο 3 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 4 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «COSMOTE E-VALUE» ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζήτησε μέτρα προστασίας και συνάντησε την ... αστυνομία

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της εταιρείας στον Κεραμεικό έκανε την Παρασκευή το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής, απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Από την πλευρά της, η εργοδοσία κάλεσε προκλητικά για μια ακόμα φορά την αστυνομία, επικαλούμενη την «ασφάλεια των εγκαταστάσεων».

Το Σωματείο καταγγέλλει την ελλιπή ενημέρωση για τα κρούσματα που σημειώνονται, το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη ώστε οι θέσεις εργασίας να είναι σταθερές και να δουλεύουν σε αυτή οι ίδιοι πάντα εργαζόμενοι, την άρνηση της εργοδοσίας να τοποθετήσει πλεξιγκλάς στα γραφεία και να προμηθεύει τους εργαζόμενους με μάσκες μίας χρήσης.

«Μιλάνε για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, ενώ ταυτόχρονα δεν δίνουν δεκάρα για την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη τους», καταγγέλλει. Οπως εξηγεί, το μόνο που κάνει η εταιρεία είναι να οχυρώνεται «πίσω από τις ελλιπείς οδηγίες της κυβέρνησης και του κράτους» και να αξιοποιεί τις αντεργατικές ρυθμίσεις των ΠΝΠ «όπως αυτή της τηλεργασίας». Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του, το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη την Πέμπτη 8/10, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Καταγγελία για εκδικητική απόλυση

Για εκδικητική απόλυση εργαζόμενου, μέλους του Σωματείου, καταγγέλλει την εταιρεία «Vestas Hellas» το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ), καλώντας τους συναδέλφους του να δείξουν αλληλεγγύη με όλους τους τρόπους και να παλέψουν μαζί με το Σωματείο, ώστε να ανακληθεί. Ο εργαζόμενος δούλευε για περισσότερο από 2 χρόνια στην εταιρεία στη συντήρηση ανεμογεννητριών στην περιοχή της Κοζάνης.

Οπως αναφέρει το ΣΕΕΕΝ, «η απόλυση είναι εκδικητική, καθώς ως εργαζόμενος και μέλος του ΣΕΕΕΝ ως όφειλε, διαμαρτυρόταν για την παραβίαση των ωραρίων, για τις απλήρωτες υπερωρίες, για τα όποια εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνταν από τη λειτουργία της εταιρείας». Τονίζει, επίσης, με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, ότι «το παραμύθι πως με την πράσινη ανάπτυξη θα ανοίξουν θέσεις εργασίας με δήθεν καλύτερους όρους καταρρέει. Οι θέσεις εργασίας αυτές είναι με άθλιες συνθήκες, είναι ελάχιστες, προϋποθέτουν την εξάντληση και την εξόντωση των εργαζομένων μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας για την ανάκληση απόλυσης σε εταιρεία logistics(2022-06-15 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για εκδικητική απόλυση οδηγού(2020-06-05 00:00:00.0)
Αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ(2020-03-31 00:00:00.0)
Αγωνιστικές δράσεις ενάντια σε απολύσεις(2019-11-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλει απόλυση εργαζόμενης που ζήτησε την προσαρμογή στον κατώτατο μισθό(2019-04-17 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων(2019-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ