Σάββατο 3 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 4 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΟΓΕ
Κυκλοφορεί με αφιέρωμα στην Παιδεία

Τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στην Παιδεία, από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση, θέτει σε πρώτο πλάνο το νέο τεύχος του Δελτίου της ΟΓΕ. Με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα που περιλαμβάνει άρθρα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, η Ομοσπονδία στρέφει την προσοχή της στα εκρηκτικά προβλήματα των παιδικών σταθμών, των σχολείων και των σχολών που έχουν μεγεθυνθεί στις συνθήκες της πανδημίας.

Μέσα στη δύσκολη αυτή κατάσταση δεν χάνει από το βλέμμα της τον ένοχο: Την πολιτική που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα, που θέτει στο στόχαστρο την ολόπλευρη μόρφωση, που προσαρμόζει το περιεχόμενο της γνώσης στις «δεξιότητες» που είναι απαραίτητες για την αναπαραγωγή του αυριανού φθηνού και «ευέλικτου» εργατικού δυναμικού.

Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με μητέρες, εκπαιδευτικούς, σχολικές καθαρίστριες, μαθήτριες και φοιτήτριες. Το Δελτίο με το πλούσιο σχετικό περιεχόμενό του δίνει ώθηση στα επόμενα βήματα, στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν για τη συνέχεια οι δυνάμεις της ΟΓΕ αλλά και στην κοινή δράση με Συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, με φορείς της νεολαίας.

Ετσι, στην ύλη του αφιερώματος έχουν συμβάλει με άρθρα και συνεντεύξεις μητέρες εκλεγμένες στην Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, συνδικαλίστριες από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» και από Σωματεία Καθαριστριών, εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή.

Τη δική τους θέση στις σχετικές σελίδες έχουν οι νέες γυναίκες, καθώς στο τεύχος συμπεριλαμβάνονται συνεντεύξεις με μια μαθήτρια της Γ' Λυκείου και με μια σπουδάστρια ΙΕΚ, καθώς και άρθρο από εκπρόσωπο φοιτητικού Συλλόγου.

Με δεδομένο ότι το μέτωπο της Υγείας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, οι μαχόμενοι γιατροί έχουν τη δική τους «φωνή» στο Δελτίο, αποκαλύπτοντας την κυβερνητική κοροϊδία για τη «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος Υγείας και την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία και στελέχωση ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Από το νέο τεύχος δεν λείπουν οι σελίδες που επικεντρώνουν στις εργαζόμενες, στη δράση των σωματείων, στις κοινές πρωτοβουλίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και Συλλόγων Γυναικών: Ξενοδοχοϋπάλληλος από την Κρήτη γράφει για τον «Γολγοθά» των εργαζομένων στον Τουρισμό αλλά και για τις προσπάθειες συντονισμού της δράσης σωματείων και Συλλόγων Γυναικών σε Σητεία και Χανιά. Μισθωτή δικηγόρος περιγράφει τον εργασιακό μεσαίωνα που βρίσκεται πίσω από τον τίτλο του «συνεργάτη» και τονίζει πως η θέση των γυναικών μισθωτών δικηγόρων είναι στις γραμμές του νεοσύστατου Σωματείου τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ