Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «BAKE HELLAS»
Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας με τα δίκαια αιτήματά τους

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων στην «BAKE Hellas», δίνοντας απάντηση στην εργοδοτική επίθεση. Ηδη, έχουν κάνει μια σειρά ενεργειών με το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως τριμερής συνάντηση στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας, χωρίς η υπηρεσία να έχει πάρει ακόμη θέση, ενώ επιδίωξαν και διμερή συνάντηση με την εργοδοσία η οποία το αρνείται. Το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν άλλωστε και σε 24ωρη απεργία.

Τώρα ζητούν με επιστολή τους την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ώστε να κληθεί η εργοδοσία της «BAKE Hellas» σε συνάντηση μαζί τους και συζήτηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων της «BAKE Hellas» είναι η επαναφορά των ωραρίων εργασίας (3 βάρδιες 8 ωρών), καθώς οι αλλαγές στις βάρδιες που επέβαλε η εργοδοσία έχουν οδηγήσει στη διάλυση της οικογενειακής και κοινωνικής τους ζωής, ενώ σύμφωνα με την επιστολή αρκετοί εργαζόμενοι έχουν υποβάλει ακόμη και παραίτηση.

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι γίνεται καταπάτηση κεκτημένων δικαιωμάτων, όπως η μη χορήγηση αδειών σχολικής παρακολούθησης και η κατάτμηση αδειών, υπάρχουν ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τόσο των εργαζομένων όσο και των προϊόντων. Επίσης ζητούν λήψη μέτρων προστασίας από την πανδημία, όπως η θερμομέτρηση κατά την είσοδο. Ακόμα ζητούν κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, προσαρμογή των αμοιβών σύμφωνα με την τελευταία ΣΣΕ (για εργαζόμενους στα τυποποιημένα τρόφιμα) καθώς και να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες αν έχουν ελεγχθεί τα όσα έχουν καταγγείλει το προηγούμενο διάστημα, καθώς και αν έχουν επιβληθεί σχετικές κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ