Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τις καθημερινές οχλήσεις από την αστυνομία

Οι αστυνομικοί που έγιναν «ουρά» της χτεσινής παρέμβασης στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα
Οι αστυνομικοί που έγιναν «ουρά» της χτεσινής παρέμβασης στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα
Τις συνεχείς ...οχλήσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, που ζητούν να τους δώσει «ραπόρτο» για τη δράση και τις πρωτοβουλίες του, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Οπως εξηγεί, τα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου και των εκπροσώπων του έχουν «πάρει φωτιά» από τις καταγγελίες εργαζομένων για απολύσεις, έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, απληρωσιά και φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας. «Φυσικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι η καθημερινή δράση και παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου σε χώρους δουλειάς, στην Επιθεώρηση Εργασίας, στον ΟΑΕΔ, στα Κέντρα Υγείας», σημειώνει.

Παράλληλα, όμως, καθημερινές έχουν γίνει και οι «τηλεφωνικές οχλήσεις» αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, «για να τους δώσουμε ραπόρτο για το πού θα πάμε, πόσοι θα είμαστε, ποιοι θα είμαστε, μιας και με τους νόμους χουντικής έμπνευσης της κυβέρνησης ετοιμάζουν τον γύψο, ευελπιστώντας ότι θα μας τον φορέσουν».

Στο μεταξύ, στη χτεσινή παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα, αστυνομικοί εμφανίστηκαν στον χώρο ζητώντας να μάθουν πού θα πάνε και τι θα κάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ έγιναν «ουρά» της κινητοποίησης σε όλη τη διάρκειά της.

«Στους νόμους της εργοδοσίας και του κράτους απαντάμε με τον έναν και μοναδικό δίκαιο νόμο, αυτόν που λέει ότι νόμος είναι το δίκιο μας», ξεκαθαρίζει το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ