Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα δίκαια αιτήματα των μαθητών

Αναπλήρωση ωρών και εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα καλούν μαθητές και γονείς

Με προσπάθειες εκβιασμού απαντά η κυβέρνηση στους μαθητές που δύο βδομάδες τώρα κινητοποιούνται και διεκδικούν αυτονόητα μέτρα προστασίας για τους ίδιους, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Χτες, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ώρες που δεν έγιναν μαθήματα από τις καταλήψεις θα αναπληρωθούν και ότι από σήμερα ξεκινά σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Ειδικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε πως «όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Τα παραπάνω συνοδεύονται από την υποκριτική δήλωση από πλευράς του υπουργείου Παιδείας - το οποίο όλο αυτό το διάστημα κάνει πως δεν ακούει τα αιτήματα - πως είναι «θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

«Αν η κα Κεραμέως νομίζει πως με την απειλή να χάσουμε γιορτές και εκδρομές, να κάνουμε μάθημα το Σαββατοκύριακο και πάει λέγοντας, θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, είναι βαθιά γελασμένη!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού. «Εμείς θέλουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή... Εσείς είναι φανερό πια με τη στάση σας πως θέλετε να είναι κλειστά!», τονίζουν οι μαθητές και όσο για το διάλογο για τον οποίο κάνει λόγο το υπουργείο, θυμίζουν ότι «έχουμε έρθει στα υπουργεία και βρήκαμε τις καγκελόπορτες κλειστές. Εχουμε πάει σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας, δημαρχεία, Περιφέρειες και είτε δεν μας δέχονταν είτε μας πέταγαν σαν μπαλάκι ο ένας στον άλλον... Σταματήστε τον πόλεμο στους μαθητές! Ακούστε και κάντε πράξη τα δίκαια αιτήματά μας! Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε μαθητή: Να μπορεί να πηγαίνει σε ένα ασφαλές σχολείο που θα τον μορφώνει. Αυτό το δικαίωμα θα το κατακτήσουμε με τους αγώνες μας, όσο και να μας πολεμάτε!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, δηλώνοντας πως η απάντηση θα δοθεί με τα σημερινά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις.

«Εκβιαστικά και υποκριτικά» χαρακτηρίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας τα μέτρα που εξαγγέλλει η υπουργός Παιδείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη. «Αν πραγματικά το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έδειχνε και το στοιχειώδες ενδιαφέρον για τις "χαμένες διδακτικές ώρες" θα είχε φροντίσει: Να μην υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά και για χιλιάδες μαθητές η "κανονικότητα" να είναι τα 4ωρα και τα 5ωρα. Να υπάρχουν όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής στα σχολεία, ώστε να μην κλείνουν με μορφή χιονοστιβάδας σχολεία και Τμήματα λόγω Covid-19 και ακόμα οι περισσότεροι μαθητές που μπαίνουν σε "καραντίνα" ουσιαστικά να μπαίνουν και σε μορφωτική "καραντίνα" λόγω έλλειψης μέσων τηλεκπαίδευσης.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να συζητήσει με τους μαθητές και τους γονείς και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών», καλεί η ΑΣΓΜΕ, δηλώνοντας: «Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη εκπαιδευτική χρονιά. Απαιτούμε μόρφωση - υγιεινή - ασφάλεια σε όλα τα σχολεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία(2020-11-26 00:00:00.0)
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος lockdown στα σχολεία(2020-11-13 00:00:00.0)
«Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των μαθητών της Γ' Λυκείου»(2020-04-07 00:00:00.0)
Με συλλογικές διαδικασίες και δράση να αποτραπoύν τα μαθήματα το Πάσχα(2014-04-18 00:00:00.0)
Για τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία(2012-12-11 00:00:00.0)
Πολλά τα προβλήματα στο ΤΕΕ(2001-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ