Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες!

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στις 7 Οκτώβρη, μέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, και ήδη σωματεία και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος έχουν οργανώσει συγκέντρωση για τις 10 π.μ. στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», με την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες.

Στο κάλεσμα που απευθύνει το ΠΑΜΕ στα Σωματεία για τη συγκέντρωση, σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα ότι «τα Συνδικάτα έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: Τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό».

Στάση εργασίας έχει προκηρύξει για τις 7 Οκτώβρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12 μ., για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την απαράδεκτη καθυστέρηση της δίκης, «είναι εξοργιστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια οι εγκληματίες ναζί - δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από ένα κόμμα στο άλλο, δημιουργούν νέα φασιστικά μορφώματα και συνεχίζουν να σπέρνουν το φασιστικό - ρατσιστικό τους δηλητήριο. Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι γιατί είναι ναζί! Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω!».

Στην κινητοποίηση καλούν με ανακοίνωσή τους και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org