Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο κυνισμός και το ψέμα της κυβέρνησης να πεισμώσουν το λαό του Μενιδίου

Χώροι ανέτοιμοι και σε άθλια κατάσταση προορίζονταν να στεγάσουν φέτος σχολεία
Χώροι ανέτοιμοι και σε άθλια κατάσταση προορίζονταν να στεγάσουν φέτος σχολεία
Για ψέματα, κυνισμό και ανοιχτή πρόκληση κάνουν λόγο οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη γραπτή απάντηση του αρμόδιου υπουργού στην Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία του δήμου Αχαρνών.

Ο υπουργός Υποδομών, Κ. Αχ. Καραμανλής, στην απάντησή του μιλάει για άμεσο προγραμματισμό της «ΚτΥπ ΑΕ» για ανέγερση νέων κτιρίων σε πέντε σχολεία, ενώ για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή λέει ότι «στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι η προμήθεια και η τοποθέτηση 17 αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με συνεχόμενο WC και 2 γραφεία, η οποία ήδη υλοποιείται σε υποδομές που έχουν κατασκευαστεί με μέριμνα και δαπάνη του δήμου Αχαρνών».

Οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ σχολιάζουν σχετικά: «Δεν ξέρει ότι οι 19 αίθουσες - προκάτ, που επικαλείται στην απάντησή του, δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί παρόλο που η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει; Δεν γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτής της ανυπαρξίας, τμήματα της Προσχολικής Αγωγής φιλοξενούνται προσωρινά σε αίθουσες παιδικών σταθμών;

Πολύ περισσότερο, τολμάει να τις επικαλείται ως δείγμα κρατικής ευθύνης και μέριμνας για την Προσχολική Αγωγή, όταν πρόκειται για ένα πρόχειρο μέτρο μπροστά στο αδιέξοδο που η δική τους πολιτική έχει δημιουργήσει;

Οσο για τα περί "άμεσου προγραμματισμού" ανέγερσης νέων κτιρίων για ελάχιστες σχολικές μονάδες της περιοχής, όταν το πρόβλημα των σχολικών υποδομών είναι γενικευμένο στην περιοχή, τον αφήνουμε στη χλεύη των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών. Πάντως, προς ενημέρωσή του, στην περιοχή μόνο για ένα σχολείο έχουν ξεκινήσει εργασίες και αυτές είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ενώ είναι στον "άμεσο προγραμματισμό" σας εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

Ο κυνισμός και το ψέμα της κυβέρνησης να πεισμώσουν το λαό και τη νεολαία του Μενιδίου, δυναμώνοντας τη διεκδίκηση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ