Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με τις μελωδίες του Μίλτου Πασχαλίδη την Παρασκευή

«Παράξενοι καιροί, παράξενο κι αυτό το Φεστιβάλ. Ευχαριστούμε την ΚΝΕ για άλλη μια φορά που μας φώναξε εδώ και 20 τόσα χρόνια...

Με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μάλλον είναι η τελευταία φορά που τραγουδάω για φέτος. Θα προσπαθήσω να παίξω όσα περισσότερα τραγούδια γίνεται και όσο πιο δικά μας, δικά μας εννοώ... κόκκινα», είπε ο Μίλτος Πασχαλίδης στο ξεκίνημα της συναυλίας του το βράδυ της Παρασκευής και πραγματικά κράτησε την υπόσχεσή του, προσφέροντας μοναδικές στιγμές με μεγάλες του επιτυχίες.

Τη σκηνή μοιράστηκε μαζί του στο πιάνο και στο τραγούδι η Νίκη Γρανά. Μαζί του ακόμα ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Πάρης Περυσινάκης στη λίρα και το μαντολίνο, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα.

Ηχοχρώματα που αντλούν την έμπνευσή τους από τη λαϊκή παράδοση, αλλά και καθαρές ροκ μελωδίες, εναλλάσσονταν με ζεϊμπεκιές και μπαλάντες και ξεσήκωναν τον κόσμο. Ο Μίλτος Πασχαλίδης από τη σκηνή έκανε αναφορές σε καλλιτέχνες που δεν είναι πια μαζί μας, όπως στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Σάκη Μπουλά. Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα τραγούδησε και αφιέρωσε στην Μάγδα Φύσσα το «Κιφ», ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αναφορές στον Αλκη Αλκαίο, με το «Αγύριστο κεφάλι» που έγραψαν το 1999, λίγο πριν τραγουδήσει και τότε σε ένα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, καθώς και στον Θάνο Μικρούτσικο, με ένα ποτ πουρί τραγουδιών από το «Στου αιώνα την παράγκα» και άλλα τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη.


«Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά της ΚΝΕ που βοήθησαν για να στηθεί τούτο εδώ το τριήμερο. Σύντροφοι, ελπίζω να σμίξουμε ξανά σε διαφορετικές συνθήκες και να γινόμαστε μια μεγάλη αγκαλιά», ευχήθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης στο τέλος της συναυλίας του και χάρισε ακόμα ένα ποτ πουρί τραγουδιών δικών του και άλλων, «...και τα τραγούδια που 'λεγα όπου πολύ σ' αρέσαν», που πραγματικά ο κόσμος ευχόταν να μην τελειώσει ποτέ...

Πριν από τη συναυλία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαιρέτησε στα παρασκήνια τον Μίλτο Πασχαλίδη και συνομίλησε μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ