Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας καλεί σήμερα Τρίτη, στις 11.30 μ.μ., ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», ζητώντας μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και μαθητές σε φροντιστήρια και άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Οπως καταγγέλλει: «Το εκπαιδευτικό προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες μένει απροστάτευτο, οι μαθητές στοιβάζονται σε ακατάλληλες, μικρές αίθουσες, με την ευθύνη να μεταβιβάζεται σε αυτούς. Με τα αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία η κατάσταση γίνεται ασφυκτική και στα φροντιστήρια, στα κέντρα μελέτης και ξένων γλωσσών. Παράλληλα, συνεχίζεται η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, καθώς επανέρχεται το σενάριο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με αδήλωτες ώρες εργασίας, βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις και ενδεχόμενη εφαρμογή της διάταξης για απλήρωτες υπερωρίες».

Ο Σύλλογος απαιτεί: Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ανάλογα με τη χωρητικότητα της αίθουσας. Συχνή απολύμανση και καθαριότητα όλων των χώρων με επιβάρυνση της ιδιοκτήτριας επιχείρησης. Μέριμνα για τους συναδέλφους στις ευπαθείς ομάδες. Εγκαιρη ενημέρωση για τυχόν κρούσμα στο χώρο δουλειάς. Λήψη μέτρων για την προστασία μαθητών και συναδέλφων. Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση καλεί η ΟΙΕΛΕ, που κάνει λόγο για «ακραία παραβατικότητα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών» και χώρους - «βόμβες» για τη δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ