Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΒΑΛΝΙ
Η Ρωσία επιμένει να δοθούν όλες οι ιατρικές εξετάσεις

ΜΟΣΧΑ.--

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κατήγγειλε χτες «εκτεταμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης» με στόχο να επιβληθούν νέες κυρώσεις, έπειτα από έκκληση των μελών του G7 να οδηγηθούν «επειγόντως» στη Δικαιοσύνη οι δράστες της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Ρωσία επιμένει πως κανένα ίχνος δηλητηρίου δεν εντοπίστηκε από τους Ρώσους γιατρούς στον οργανισμό του Ναβάλνι. «Συνεχίζουμε να ζητούμε επίμονα από τη γερμανική πλευρά να μας δώσει τις πληροφορίες από την ιατρική εξέταση του κ. Ναβάλνι, περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των βιοχημικών αναλύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως «η γερμανική πλευρά δυστυχώς φρενάρει τη διαδικασία».

Χτες ο Γερμανός πρεσβευτής είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση, όπου επισημάνθηκε ότι η στάση του Βερολίνου να μην απαντήσει στο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για όλα τα ιατρικά δεδομένα θα θεωρηθεί ως άρνηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και ως προβοκάτσια που εγκυμονεί κινδύνους για τις διμερείς σχέσεις.

Η Γερμανία έχει παραδώσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Οπλων (OPCW), μέλος του οποίου είναι και η Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Αμυνας.

Ενδεικτικές για το πώς επιχειρείται να αξιοποιηθεί από ορισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις η υπόθεση Ναβάλνι είναι και οι χτεσινές δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού, Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος κάλεσε τη Γερμανία να σταματήσει την κατασκευή του ρωσικού αγωγού αερίου «Nord Stream 2», που έχει κατασκευαστεί κατά 90%, ενώ αμερικανικές κυρώσεις καθυστερούν την ολοκλήρωσή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ