Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Νέο θύμα της αστυνομικής βίας έγινε ένας νεαρός Αφροαμερικανός ποδηλάτης στο Λος Αντζελες, που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά αφού θεωρήθηκε ύποπτος για... παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας!

ΜΟΣΧΑ.-- Ρωσικό μαχητικό «Su-27» αναχαίτισε χτες αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Αμυνας. Νωρίτερα, ρωσικό μαχητικό «MiG-31» αναπτύχθηκε για να αναχαιτίσει ένα νορβηγικό στρατιωτικό αεροπλάνο πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς κοντά στα ρωσικά σύνορα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική κυβέρνηση πρότεινε την υπογραφή μιας συμφωνίας με την ΕΕ «σε πιο απλά ζητήματα» προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης του Brexit δίχως συμφωνία με την ΕΕ. Νωρίτερα ο επικεφαλής διαπραγματευτών της ΕΕ είχε διαπιστώσει αδιέξοδο λόγω αγεφύρωτων διαφορών σε σημαντικά ζητήματα κατά τον τελευταίο γύρο διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκε στις 21 Αυγούστου.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Βέτο σε σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε τη δίωξη αυτών που ενεπλάκησαν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, όπως οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, άσκησε χτες η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Κέλι Κραφτ, απορρίπτοντας την προσπάθεια αυτή σαν «φάρσα». Η Κραφτ κατηγόρησε εμμέσως χώρες της ΕΕ ότι επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να εμποδίσουν την επιστροφή πολιτών τους που πολέμησαν στο πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους». Οι άλλες 14 χώρες του 15μελούς ΣΑ του ΟΗΕ είχαν ψηφίσει υπέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ