Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 30 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ
Συγκινητική η λαϊκή αλληλεγγύη με μπροστάρηδες σωματεία και συλλόγους

Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, οι πληγέντες στο Ληλάντιο πεδίο και τα Ψαχνά βρήκαν στήριγμα τη λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε με κάθε τρόπο. Από συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες, ένα ζεστό για το φαγητό, αλλά και βοήθεια στον καθαρισμό σπιτιών.

Μπροστάρηδες την προσπάθεια αυτή μπήκαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι της περιοχής. Στον πολιτιστικό σύλλογο στο Μπούρτζι ακόμη και τώρα μαγειρεύονται εκατοντάδες μερίδες φαγητού, που τις πρώτες ημέρες διανέμονταν μέχρι και την περιοχή των Πολιτικών και τα Ψαχνά.

«Τις πρώτες ημέρες είχαμε φτάσει να διανέμουμε μέχρι και 1200 μερίδες φαγητού την ημέρα», δηλώνει η κυρία Φιλάνθη, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου. « Δεν είναι μόνο το ένα πιάτο φαγητό όπου προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς, αλλά πολύ περισσότερο είναι η ψυχολογική στήριξη που την βλέπεις στα μάτια τους», αναφέρει από την πλευρά του ο Κώστας, και βοηθάει από τις πρώτες ημέρες της καταστροφής.

Ωστόσο, η μεγάλη και συγκινητική αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί και συνεχίζεται, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να επουλώσει τις πληγές, τις μεγάλες καταστροφές και το χαμένο εισόδημα των πληγέντων, ούτε να δώσει λύσεις στο μεγάλο ζήτημα των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων. Η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές, επιχειρούν επιμελώς να κρύψουν πίσω από τις ευχαριστίες προς όσους στέκονται με κάθε τρόπο αλληλέγγυη στους πληγέντες, τις δικές τους μεγάλες ευθύνες τις οποίες και προσπαθούν να αποποιηθούν τόσο για την καταστροφή που έγινε όσο και για τα αναγκαία μέτρα άμεσης αποζημίωσης στο 100% χωρίς εξαιρέσεις, όρους και προϋποθέσεις όσο και για τα επείγοντα έργα προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ