Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
«Στο πόδι» Επιτροπές Αγώνα και φορείς

Ηδη εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας από τα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας έχουν δηλώσει συμμετοχή για να μεταβούν στο συλλαλητήριο της Αθήνας με τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ δεκάδες είναι και τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα προστεθούν στο κομβόι των πυρόπληκτων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στους υπεύθυνους που έχουν οριστεί από τη Συντονιστική Επιτροπή, τις Επιτροπές Αγώνα των χωριών, το Σωματείο των ρετσινάδων και τον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας συνεχίζονται. Στα καφενεία κάθε χωριού έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις με τα τηλέφωνα των υπευθύνων για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και με τις ώρες αναχώρησης των λεωφορείων.

Με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αθήνα, ο πυρόπληκτος λαός της Βόρειας Εύβοιας δίνει συνέχεια στον αγώνα για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, για άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Παράλληλα δίνουν μία ακόμα αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της επιτροπής «ανασυγκρότησης» του Στ. Μπένου, που τις τελευταίες μέρες έστησαν νέες επικοινωνιακές φιέστες στα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τον λαό της περιοχής και να κάμψουν την αγωνιστική και διεκδικητική του διάθεση.

Μια απάντηση που έδωσε ήδη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία τόσο μέσα από τις παρεμβάσεις της στις συσκέψεις που έγιναν στη Λίμνη και στην Ιστιαία, όσο και μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέδειξε ότι οι σχεδιασμοί και τα «οράματα» της κυβέρνησης και του Στ. Μπένου δεν έχουν ως προτεραιότητα τις ανάγκες και τη ζωή του λαού της περιοχής, αλλά το πώς η καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας θα μετατραπεί σε ευκαιρία για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στο μεγάλο συλλαλητήριο των πληγέντων από φυσικές καταστροφές θα συμμετάσχουν και οι πλημμυροπαθείς του Ληλάντιου Πεδίου Χαλκίδας και της Καστέλλας Ψαχνών, που 15 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες που χτύπησαν την περιοχή, τον Αύγουστο του 2020, συνεχίζουν τον αγώνα για αποζημιώσεις και μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στο πλευρό των πληγέντων θα βρεθούν και εργαζόμενοι από τη Χαλκίδα και άλλες περιοχές της Εύβοιας, δίνοντας συνέχεια στην πλατιά εργατική αλληλεγγύη πού έχει εκδηλωθεί στους πυρόπληκτους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των σωματείων, λεωφορεία από την πόλη της Χαλκίδας θα ξεκινήσουν στις 8.30 π.μ. από το Πάρκο Βούρκου, με δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6996903941. Το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας υπογράφουν: Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Σωματείο «Avramar», Σωματείο Εργαζομένων στον «Μιμίκο», Σωματείο Εργαζομένων στην «Κελαϊδίτης ΑΕ», Σωματείο Εργαζομένων στην «Κελαϊδίτης ΕΠΕ», Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ