Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Πάνε για κλείσιμο το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού

Αντίστοιχα τραγική είναι και η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του νομού Σερρών. Μάλιστα, χτες, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού, το οποίο λειτουργεί οριακά και μάλιστα βρίσκεται υπό την απειλή του κλεισίματος, σύμφωνα με δηλώσεις της υποδιοικήτριας της 4ης ΥΠΕ.

Στο δήμο Ηράκλειας λειτουργούν δύο Κέντρα Υγείας (Ηράκλειας και Στρυμονικού). Με σκοπό τη μείωση του κόστους λειτουργίας, σχεδιάζεται η παύση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού, ώστε αυτό να λειτουργεί μονάχα τις πρωινές ώρες, αφήνοντας εκτεθειμένους τους κατοίκους της περιοχής, που θα πρέπει να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση για επείγοντα περιστατικά, ενώ οι εργαζόμενοί του θα μετακινούνται σε άλλες δομές για να καλύψουν τρύπες.

Προ 2ετίας, στο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη της περιφερειακής ενότητας Σερρών, μεταφέρθηκαν δύο οργανικές θέσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού σε αυτό της Ηράκλειας, επιδεινώνοντας τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού της περιοχής. Τα ήδη υπάρχοντα κενά καλύπτουν γιατροί που μετακινούνται από άλλες μονάδες Υγείας της Περιφέρειας. Μία γιατρός μετακινείται για πλήρη εργασία και δύο γιατροί που εργάζονται αλλού μετακινούνται για διενέργεια εφημεριών, ενώ όλοι οι γιατροί υπερβαίνουν το πλαφόν των ωρών εργασίας.

Σε πρόσφατη πρόσκληση που δημοσίευσε η 4η ΥΠΕ, διαθέτει δύο μόνο θέσεις επικουρικών γιατρών για το συγκεκριμένο ΚΥ, την ίδια ώρα που αυτό καλύπτει τις ανάγκες του «νοικιάζοντας» γιατρούς από άλλα Κέντρα Υγείας.

Οσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, μόνο τρεις είναι οι οργανικές θέσεις νοσηλευτών στο εν λόγω Κέντρο Υγείας. Οι κενές θέσεις καλύπτονται από μετακινούμενες νοσηλεύτριες από άλλες μονάδες Υγείας ή από συμβασιούχους. Και το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να βγουν οι βάρδιες. Επιπλέον, η απογευματινή και βραδινή βάρδια, συνήθως, καλύπτεται από μία μόνο νοσηλεύτρια, πράγμα που καθιστά επικίνδυνο τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης προς τον ασθενή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ