Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών χωρίς ... φιλότιμο

Με αναφορές του τύπου «να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί», επιχείρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ευθύνες που σχετίζονται με την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ελέγχων σε εργασιακούς χώρους, αλλά και θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Μιλώντας χτες σε τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικά και άλλα στελέχη, επιχειρώντας να πείσει το λαό ότι εξαρτάται από ...αυτόν η πορεία της πανδημίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε απέναντι στα μέτρα συμμόρφωσης στο εσωτερικό της χώρας μας κατά τον μήνα Ιούλιο». «Και σε αυτό πιστεύω ότι έχουμε όλοι μια ευθύνη γι' αυτό. Μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια», είπε, αποσιωπώντας ότι η κυβέρνηση πετσοκόβει μέτρα προστασίας στα πλοία, επιβάτες συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εργαζόμενοι σε βιομηχανίες, Τουρισμό, Μεταφορές, Επισιτισμό είναι απροστάτευτοι, συν τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές Υγείας.

Εξάλλου, υπεραμυνόμενος του περιλάλητου «ανοίγματος της οικονομίας», υποστήριξε ότι «σε αυτή τη μεγάλη κρίση η Υγεία και η οικονομία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντιπαλεύει την άλλη. Δεν είμαστε ή με την Υγεία ή με την οικονομία. Για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη πρέπει να έχουμε Υγεία. Για να έχουμε ένα επαρκές σύστημα Υγείας και έναν κοινωνικό δείκτη προστασίας πρέπει να έχουμε μία οικονομία η οποία να δίνει έσοδα, να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και ένα κράτος το οποίο να επιτελεί τον ρόλο του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ