Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
245 κρούσματα μόνο τις δύο τελευταίες μέρες

Σοβαρές ανησυχίες προκαλούν η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων και η τοπική αναζωπύρωση της νόσου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Aλλα 124 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα (15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 9 προσήλθαν αυτοβούλως), 22 εντοπίστηκαν στην Αττική, 22 στη Θεσσαλονίκη (4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην Ουρολογική Κλινική του ΓΝΘ «Γεννηματάς», 2 συνδέονται με το κρούσμα στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, 1 συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα), 18 στον Εβρο (όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης), από 8 στην Καβάλα (συνδέονται με την βιομηχανία κρέατος «Vikre») και στη Λάρισα (τα 6 αφορούν γιατρούς σε νοσοκομεία της Λάρισας και 1 στενή επαφή τους), 6 στη Μαγνησία (τα 4 συνδέονται με το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και 1 με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη), από 2 στη Ρόδο (συνδεόμενα με το γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης), στην Ημαθία, στην Κοζάνη, στη Χαλκιδική, από 1 σε Αρκαδία, Δράμα, Πιερία, Καστοριά, Κέρκυρα, Κυκλάδες, Πέλλα, Χανιά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.973 (ημερήσια μεταβολή +2,6%).

1.349 (27,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας τους καταγεγραμμένους θανάτους στους 210, με διάμεση ηλικία τα 76 έτη. 13 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οπως έγινε γνωστό χτες, beach bar στη Μύκονο έκλεισε καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο. Με ανακοίνωσή του, το ίδιο το μαγαζί ενημέρωσε για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ και στους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ