Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ακάλυπτες 212 από τις 376 οργανικές θέσεις

Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε σε πανηγυρικό τόνο το νέο κτίριο όπου στεγάστηκε το Νοσοκομείο Λευκάδας. Ομως δεν στελεχώθηκε, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τη ΝΔ, με το απαραίτητο προσωπικό. Η κατάσταση είναι τραγική. Το 73% των οργανικών θέσεων για γιατρούς και το 56% για νοσηλευτές είναι κενές.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, παραμένουν ακάλυπτες 212 θέσεις από τις 376, δηλαδή πάνω από το 56% των οργανικών θέσεων, και στο ιατρικό προσωπικό 51 θέσεις από τις 70, δηλαδή πάνω από το 73% των οργανικών θέσεων. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις μαιών και υγειονομικού προσωπικού, έχει αποστείλει μάλιστα σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ενώ προχωρά σε σοβαρότατες καταγγελίες. Συγκεκριμένα:

«Εδώ και τρία χρόνια με την πρόσληψη των δύο επικουρικών γυναικολόγων και την επαναλειτουργία της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μαιευτικά - γυναικολογικά περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται στην κλινική. Ιδιαίτερα μετά τη μετεγκατάστασή μας, πέρσι την άνοιξη, στο νέο κτίριο του νοσοκομείου οι ανάγκες σε προσωπικό αυξήθηκαν δραματικά», σημειώνει ο Σύλλογος, καθώς «οι μαίες του νοσοκομείου καλύπτουν καθημερινά τις ανάγκες του Μαιευτικού - Γυναικολογικού Ιατρείου που στεγάζεται στα Τακτικά Ιατρεία στο ισόγειο του νοσοκομείου, της Κλινικής στον δεύτερο όροφο και του Χειρουργικού Μαιευτηρίου στον πρώτο όροφο».

Οπως εξηγεί ο Σύλλογος, οι μαίες «καλύπτουν δηλαδή τρία διαφορετικά τμήματα του νοσοκομείου και σε τρεις διαφορετικούς ορόφους» σε τρεις βάρδιες. Ωστόσο, «πάρα πολλές φορές, στην απογευματινή και βραδινή βάρδια, όπου δουλεύει μόνο μία μαία, λόγω των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν πολύ συχνά μέσα στο μήνα, όπως τοκετοί και άλλα μαιευτικά - γυναικολογικά περιστατικά, οι μαίες καλούνται από το σπίτι, όποια βρεθεί στο τηλέφωνο, να καλύψουν αυτές τις ανάγκες»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ