Τετάρτη 22 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μήνυμα αλληλεγγύης στο Πορτογαλικό ΚΚ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ για τις επιθέσεις που δέχεται με αφορμή την πραγματοποίηση στις αρχές Σεπτέμβρη του Φεστιβάλ της «Αβάντε». Σε αυτό σημειώνει:

«Aγαπητοί σύντροφοι,

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι μια απαράδεκτη και ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική επίθεση ενάντια στο ΠΚΚ βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα σας. Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, επιδιώκει να ενοχοποιήσει τη δράση των κομμουνιστών, τη δραστηριότητα του εργατικού κινήματος και πρόσφατα το Φεστιβάλ της "Αβάντε" με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων για την πανδημία.

Η αστική τάξη σε κάθε χώρα, όπως και στην Ελλάδα, σχεδιασμένα υποθάλπει το όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς από τη μεγαλοεργοδοσία, που για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας της καταπατά στους χώρους δουλειάς ακόμα και τα πιο στοιχειώδη μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, αφήνει το δημόσιο σύστημα Υγείας ανοχύρωτο. Την ίδια ώρα, για να αποπροσανατολίσει κουνά το δάκτυλο επικαλούμενη αποκλειστικά την ατομική ευθύνη στο λαό και στοχοποιώντας τη δράση των κομμουνιστών που αποκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη στήριξη των συμφερόντων του κεφαλαίου, που είναι ασύμβατη με την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του λαού από την πανδημία. Στρατηγική επιδίωξή τους είναι με το χτύπημα των κομμουνιστών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος να διευκολύνουν το να φορτωθεί ο λαός τα βάρη κι αυτής της κρίσης των καπιταλιστών. Ο,τι κι αν επιστρατεύσουν, αυτά τα αντιδραστικά σχέδιά τους θα αποτύχουν. Σύντροφοι, το ΚΚΕ καταδικάζει την αντικομμουνιστική επίθεση κατά του ΠΚΚ και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στο κόμμα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ