Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Αύριο τα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις
  • Στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας

Με όλες τους τις δυνάμεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνουν σε όλη τη χώρα αύριο Πέμπτη, μέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μέσα από εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις και άλλες πολύμορφες πρωτοβουλίες, μέσα και από κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται παράλληλα στους κλάδους, αποκαλύπτουν την ουσία του νομοσχεδίου που επιχειρεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, ξεσκεπάζουν τα ψέματα της κυβέρνησης και την επιχείρηση... μακιγιαρίσματος του εκτρώματος, απαιτούν την άμεση απόσυρσή του και ξεκαθαρίζουν: «Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους! Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο!».

Στην Αθήνα, το αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ κινητοποιήσεις οργανώνονται αύριο από συνδικάτα και φορείς σε δεκάδες ακόμα πόλεις όλης της χώρας.

Σήμερα Τετάρτη, εξάλλου, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο προχωρούν σε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου). Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο οργανώνουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Κύμα καταδίκης από συνδικάτα και φορείς

Σε όλη τη χώρα, σε κάθε κλάδο και κάθε περιοχή, πληθαίνουν συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι μαζικοί φορείς που καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους το αντιδραστικό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου θα μείνουν στα χαρτιά.

Από την παρέμβαση στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων, μπροστά στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Από την παρέμβαση στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων, μπροστά στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Το νομοσχέδιο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Νάουσας, Λευκάδας - Βόνιτσας και Σάμου.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης - τέως Βιομηχανίας / Ενέργειας / Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος συνδικάτων από όλη τη χώρα και κάθε κλάδο.

Το νομοσχέδιο καταδικάζουν επίσης με ανακοινώσεις τους, καλώντας στα συλλαλητήρια, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΕΕΔΥΕ κ.ά.

«Ο λαός δεν χρειάζεται την Αστυνομία κηδεμόνα στους αγώνες του», τονίζει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών και καλεί στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια (γωνία πλατείας Κοραή). Σε ανακοίνωσή της καλεί και τους εν ενεργεία αστυνομικούς να καταδικάσουν «το επαίσχυντο νομοσχέδιο που τους βάζει απέναντι στο λαό και φαλκιδεύει και τα δικά τους δικαιώματα».

Από την προχτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και φορέων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Από την προχτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και φορέων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Το νομοσχέδιο καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους, τέλος, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών κ.ά.

«Παρών» από τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους

Μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς, το «παρών» στα αυριανά συλλαλητήρια, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου, δίνουν και Αγροτικοί - Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τονίζει ότι το νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο και αντιλαϊκό, «αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στα μέτρα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να περάσουν διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική τους».

«Ιδιαίτερα το αγροτικό κίνημα», τονίζει, «έχει τεράστια και πικρή εμπειρία από αυτή την καταστολή και τον αυταρχισμό με χιλιάδες αγροτοδικεία και καταδίκες, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος να παλεύουμε για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας».

«Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι κυβερνήσεις», ξεκαθαρίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, «πως όσο συνεχίζουν την αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εξαθλιώνει τον λαό, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι απεργίες, τα μπλόκα της οργής, οι διαδηλώσεις όχι μόνο θα συνεχίζονται, αλλά θα δυναμώνουν. Απαιτούμε το νομοσχέδιο να μείνει στα συρτάρια και στα χαρτιά και να είναι σίγουροι ότι θα το καταφέρουμε με την οργάνωση, την κοινή δράση, τους αγώνες μας που θα γενικευτούν το επόμενο διάστημα».

«Στο πόδι» και οι φοιτητές

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αποφάσεις συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Αρχιτεκτονικής, Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Οικονομικού του ΕΚΠΑ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών πραγματοποίησε παρέμβαση με γιγαντοπανό και εξόρμηση στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, για την καταδίκη του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις. Από πολύ νωρίς συγκεντρώθηκαν στο χώρο φοιτητές, δίνοντας το δικό τους μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, πλάι στον εργαζόμενο λαό. Οπως έγραφε χαρακτηριστικά το πανό τους: «Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο - Η νεολαία δεν φόρεσε ούτε θα φορέσει φίμωτρο!».

Μαζική παρέμβαση πραγματοποίησαν χτες το πρωί φοιτητές και στην ΑΣΟΕΕ, με στόχο την ενημέρωση για το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Παράλληλα, αναρτήθηκε πανό έξω από το χώρο του Ιδρύματος και μοιράστηκαν ανακοινώσεις με το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνεται αύριο στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα, όπου αναπτύσσονται αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης, το νομοσχέδιο - έκτρωμα καταγγέλλουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Νομικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Ψυχολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕΦΑΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα με το πανελλαδικό συλλαλητήριο(2024-03-07 00:00:00.0)
Δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο(2024-02-28 00:00:00.0)
Ανυποχώρητα στον αγώνα ενάντια στην Παιδεία - εμπόρευμα(2024-02-16 00:00:00.0)
Μαχητικό και μαζικό το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας(2021-02-11 00:00:00.0)
Αντιπαλεύουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις υποβάθμισης των σπουδών τους(2000-12-06 00:00:00.0)
Παναθηναϊκός συναγερμός(1998-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ