Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Καλεσμένοι στα κυβερνητικά «γενέθλια» επιχειρηματικοί όμιλοι, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και όχι ο λαός

Σε δήλωσή του με αφορμή τον ένα χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απέναντι στους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις της. Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευση, το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, μετά τον συνδικαλιστικό νόμο και την κατάργηση του ασύλου.

Στα γενέθλια της ΝΔ δεν είναι καλεσμένοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, πολλοί χωρίς εισόδημα, όσοι δουλεύουν με μειωμένο κατά 20% μισθό, σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, οι υπερχρεωμένοι μικροί επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες με την αδιάθετη σοδειά, οι μαθητές που αγχώνονται σε ένα σχολείο σκληρό εξεταστικό κέντρο.

Δεν γιορτάζουν όσοι με ανασφάλεια βλέπουν ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει με τεράστιες ελλείψεις, παρά τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης, και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας, αλλά συνολικά τις ανάγκες για την υγεία του λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της, από τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων με νέες μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και νέες φοροαπαλλαγές, μέχρι τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη συμμετοχή στους οξυμένους ανταγωνισμούς στην περιοχή, έχει την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Η αποφασιστικότητα της ΝΔ να τελειώσει με τις εκκρεμότητες που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόδειξη ότι το κράτος και η αντιλαϊκή πολιτική έχει αντιλαϊκή συνέχεια στην ατζέντα του.

Σήμερα, αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών είναι μόνο το ΚΚΕ, που βγαίνει μπροστά στη διεκδίκηση, στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο. Παλεύει για μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι άλλωστε η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μας. Μια αντιπολίτευση που κρίνεται καθημερινά και μπορεί να κερδίζει ανάσες ανακούφισης όσο δυναμώνει η σύγκρουση με το αδηφάγο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ