Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούτος δραστηριοτήτων στην παιδική κατασκήνωση

Με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα συμμετάσχουν στον δικό τους ειδικά φροντισμένο χώρο στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ, για 8η συνεχόμενη χρονιά.

Φέτος για τους μικρούς κατασκηνωτές του Στομίου έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα με διαφορετικούς «σταθμούς δραστηριοτήτων», απ' όπου θα περνούν διαδοχικά οι ομάδες των παιδιών για να μη δημιουργείται συνωστισμός. Ανάμεσα στους σταθμούς θα είναι:

-- Ξεχωριστές στιγμές στην άμμο με μουσική, χορό, zumba, ποδόσφαιρο, αλλά και μεγάλο διαγωνισμό αμμοκατασκευών! Και φυσικά, στη μεγάλη και όμορφη παραλία του Στομίου, δεν θα μπορούσαν να λείψουν το μπάνιο στη θάλασσα και τα παιχνίδια στο νερό.

-- Βόλτα στο χώρο του Διημέρου, στις εκθέσεις, στο στέκι του «Οδηγητή» κ.ά., γνωριμία με μεγαλύτερους κατασκηνωτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συζήτηση για το πώς στήνονται τόσο μεγάλες εκδηλώσεις όπως τα Διήμερα ή τα Φεστιβάλ.

-- Συμμετοχή στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, στο escape room που θα στηθεί με θέμα - έκπληξη, στο παιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος» με ερωτήσεις γύρω από τον φετινό τόπο που σταθμεύει το Διήμερο και τη σημασία του, αλλά και γνωριμία και συζήτηση με μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, για τις διαφορετικές συνθήκες σε αυτά τα σχολεία, τα περισσότερα μαθήματα, τα 5μελή και τα 15μελή κ.ά.

-- Αθλητικές δραστηριότητες: Επίδειξη και συμμετοχή σε κινήσεις πολεμικών τεχνών, καθώς και παιχνίδια «στίβου μάχης», με περίπλοκες διαδρομές ταχύτητας, ισορροπίας κ.λπ., αλλά και μία πρόκληση γνώσεων...

-- Παιχνίδια - δραστηριότητες - αποστολές στον χώρο των σκηνών: Γρίφοι, τραγούδια, σπαζοκεφαλιές, ρομπότ που ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία και δραματοποίηση ιστοριών, θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν διάφορα θέματα, να προβληματιστούν για πολλά απ' αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας.

Προβλέπεται ακόμα τα παιδιά να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες, να απολαμβάνουν μεσημεριανή ξεκούραση στις σκηνές με χειροτεχνίες, κουίζ, διηγήματα, επιτραπέζια κ.ά., θα κάνουν φυσικά τα δικά τους πάρτι, θα επιλέξουν το τραγούδι της φετινής παιδικής κατασκήνωσης, θα παρακολουθήσουν συναυλίες, ταινία, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου.

Για άλλη μια χρονιά, αναμένεται το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο να μείνει αξέχαστο στους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, να ξεχωρίσουν και να πάρουν μαζί τους στις αποσκευές της επιστροφής πολλές ξεχωριστές αναμνήσεις και μοναδικές στιγμές. Οπως συμβαίνει εξάλλου τα τελευταία χρόνια σε όλες τις παιδικές κατασκηνώσεις των Αντιιμπεριαλιστικών Διήμερων. Γι' αυτό και στην ιστοσελίδα του «κόκκινου Αερόστατου» (aerostatostospiti.gr) είναι σε εξέλιξη ψηφοφορία για την καλύτερη στιγμή των προηγούμενων Διημέρων...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org