Σάββατο 11 Ιούλη 2020 - Κυριακή 12 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Καθιερωμένο και αγαπημένο ραντεβού για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ

Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ θα συμμετάσχουν στο Διήμερο με το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, για να βρεθούν ξανά με τους φίλους τους, να εξερευνήσουν μία ακόμη περιοχή της χώρας μας, να φωνάξουν μαζί με την ΚΝΕ πως θέλουν έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και δυστυχία!

Η κατασκήνωση και το πρόγραμμα έχουν σχεδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με κριτήριο την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών. Στο χώρο θα υπάρχουν ιατρείο και ομάδα γιατρών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού. Οι ομαδάρχες των παιδιών θα ακολουθούν συγκεκριμένο και αυστηρό πρωτόκολλο για τη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης, την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής κ.λπ.

Τα παιδιά θα κοιμούνται με τις προβλεπόμενες αποστάσεις σε μεγάλες σκηνές εκστρατείας, που θα αερίζονται τακτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχουν επαρκείς, ξεχωριστές βρύσες, τουαλέτες και ντουζιέρες μόνο για τα παιδιά, ενώ στη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης θα συμβάλει ομάδα επιστασίας με σκοπό τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων, επιφανειών, αντικειμένων κ.λπ. Επίσης, δεν θα υπάρχει τραπεζαρία και τα γεύματα, που παρέχονται δωρεάν στην παιδική κατασκήνωση, θα είναι σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.

Για λόγους ασφαλείας, επιπλέον, δεν θα υπάρχουν άλλες μετακινήσεις με πούλμαν πέρα από την άφιξη στο χώρο της κατασκήνωσης και την επιστροφή στις πόλεις τους. Συνίσταται η χρήση μάσκας.

Πλούσιο, κεφάτο πρόγραμμα

Φέτος, για τους μικρούς κατασκηνωτές του Στομίου, έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα με διαφορετικούς «σταθμούς δραστηριοτήτων», από όπου θα περνούν διαδοχικά οι ομάδες των παιδιών για να μη δημιουργείται συνωστισμός. Ανάμεσα στους σταθμούς θα είναι:

-- Ξεχωριστές στιγμές στην άμμο, με μουσική, χορό, zumba, ποδόσφαιρο, αλλά και μεγάλο διαγωνισμό αμμοκατασκευών! Και, φυσικά, στη μεγάλη και όμορφη παραλία του Στομίου δεν θα μπορούσαν να λείψουν το μπάνιο στη θάλασσα και τα παιχνίδια στο νερό.

-- Βόλτα στο χώρο του Διημέρου, στις εκθέσεις, στο στέκι του «Οδηγητή» κ.α., γνωριμία με μεγαλύτερους κατασκηνωτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συζήτηση για το πώς στήνονται τόσο μεγάλες εκδηλώσεις όπως τα Διήμερα ή τα Φεστιβάλ.

-- Συμμετοχή στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, στο escape room που θα στηθεί με θέμα - έκπληξη, στο παιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος» με ερωτήσεις γύρω από τον φετινό τόπο όπου σταθμεύει το Διήμερο και τη σημασία του, αλλά και γνωριμία και συζήτηση με μεγαλύτερους μαθητές, Γυμνασίων και Λυκείων, για τις διαφορετικές συνθήκες σε αυτά τα σχολεία, τα περισσότερα μαθήματα, τα 5μελή και τα 15μελή κ.ά.

-- Αθλητικές δραστηριότητες: Επίδειξη και συμμετοχή σε κινήσεις πολεμικών τεχνών, καθώς και παιχνίδια «στίβου μάχης», με περίπλοκες διαδρομές ταχύτητας, ισορροπίας κ.λπ., αλλά και μία πρόκληση γνώσεων...

-- Παιχνίδια - δραστηριότητες - αποστολές στο χώρο των σκηνών: Γρίφοι, τραγούδια, σπαζοκεφαλιές, ρομπότ που ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία και δραματοποίηση ιστοριών, θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν διάφορα θέματα, να προβληματιστούν για πολλά απ' αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας.

Προβλέπεται ακόμα τα παιδιά να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες, να απολαμβάνουν μεσημεριανή ξεκούραση στις σκηνές, με χειροτεχνίες, κουίζ, διηγήματα, επιτραπέζια κ.ά., θα κάνουν φυσικά τα δικά τους πάρτι, θα επιλέξουν το τραγούδι της φετινής παιδικής κατασκήνωσης, θα παρακολουθήσουν συναυλίες, ταινία, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ