Σάββατο 11 Ιούλη 2020 - Κυριακή 12 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες στο χώρο της κατασκήνωσης και την περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, ώστε την επόμενη Παρασκευή να είναι έτοιμος ο χώρος που θα φιλοξενήσει χιλιάδες νέους και νέες κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα, για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Φέτος οι εργασίες είναι πολλές και απαιτητικές, αφού στο χώρο θα ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με συζητήσεις, εκθέσεις, αφιερώματα κ.λπ., ενώ στο στήσιμο του χώρου παίρνονται υπόψη τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών. Ετσι ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων της ατομικής υγιεινής, να υπάρχει αποφυγή συνωστισμού.

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες. Ξεφόρτωμα των φορτηγών, μηχανήματα, εργαλεία και πολλή εθελοντική εργασία από τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, αλλά και μεγαλύτερους. Το μεσημέρι ο ήλιος καίει, αλλά κανείς τους δεν παραπονιέται. Με αυταπάρνηση, μεράκι και ενθουσιασμό συνεχίζουν να δουλεύουν ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο στησίματος και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Μετά από πολλές ώρες δουλειάς γίνεται διάλειμμα για φαγητό, που ετοίμασαν συντρόφισσες από την ΚΟ Λάρισας. Λίγη ξεκούραση και πάλι στη «μάχη», μέχρι το βράδυ. Οταν ο ήλιος έχει πέσει για τα καλά και δεν μπορούν να γίνουν άλλες εργασίες, σταματάνε. Λένε δυο κουβέντες και ετοιμάζονται να κοιμηθούν στις σκηνές που έχουν ήδη στήσει. Ξέρουν ότι την άλλη μέρα έχει πολλή δουλειά...

Μια μέρα πριν, μια ομάδα ανέλαβε να καθαρίσει και να κόψει τα χόρτα στο Μουσείο των Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49, όπου το επόμενο Σάββατο θα γίνει επίσκεψη μαθητών και νέων μελών της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα, σε όλη τη Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη για να φτάσει το κάλεσμα του Διημέρου σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους, μέσα από εξορμήσεις στα στέκια νεολαίας και στις γειτονιές, αλλά και με αφισοκολλήσεις στους δρόμους.

Από τις εργασίες στο Μουσείο στα Αμπελάκια
Από τις εργασίες στο Μουσείο στα Αμπελάκια
Η συλλογικότητα, η αυτοθυσία, η αισιοδοξία με τα οποία δούλεψαν και θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι και να ξεστηθεί το Διήμερο, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο για αυτούς τους νέους. Είναι τα ίδια «υλικά» από τα οποία είναι φτιαγμένο το ΚΚΕ, η ΚΝΕ. Αλλωστε πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν στο στήσιμο έχουν διαβάσει στο βιβλίο του στελέχους του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, Γιώργη Τρικαλινού, «292 ημέρες μετά το Γράμμο - Βίτσι», μια σειρά από ιστορίες που διδάσκουν στις σύγχρονες γενιές κομμουνιστών και κομμουνιστριών το θάρρος, την επαναστατική πειθαρχία και τη δύναμη που πηγάζει από την πίστη στο σκοπό της κοινωνικής απελευθέρωσης. Οπως για παράδειγμα ότι στο Πήλιο, στα τέλη του 1949, κάποιες δεκάδες μαχητές του ΔΣΕ - στην ηλικία των σημερινών ΚΝιτών - κινούνταν επί 10 μήνες σε αντίξοες συνθήκες για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τον εχθρό.


Για την ετοιμασία του χώρου της κατασκήνωσης
Για την ετοιμασία του χώρου της κατασκήνωσης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ