Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ και πρώην συνεργάτιδα του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, που αυτοκτόνησε στη φυλακή όπου περίμενε να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών, συνελήφθη χτες στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Τους 82 ξεπέρασαν χτες οι νεκροί από τη βίαιη καταστολή διήμερων διαδηλώσεων που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, και σε άλλες μικρότερες πόλεις, μετά τη δολοφονία του δημοφιλούς τραγουδιστή Χακάλου Χουντέσα από τα πυρά άγνωστων ενόπλων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Δίχως πρόοδο ολοκληρώθηκε χτες και ο νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στις ομάδες διαπραγματευτών Βρετανίας και ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο επικεφαλής διαπραγματευτών της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι παραμένουν «σοβαρές αποκλίσεις» στις θέσεις των δύο πλευρών για διάφορα ζητήματα. Ο Βρετανός ομόλογός του, Ντέιβιντ Φροστ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μία διμερής συμφωνία πριν από το τέλος του ερχόμενου Δεκέμβρη, ώστε να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit.

ΠΕΚΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.-- Μία νέα σιδηροδρομική γραμμή μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας συνδέει από χτες την πόλη Τζινχουά (επαρχία Τσετσιάνγκ), στα ανατολικά της Κίνας, με τη Μόσχα. Το τρένο μετέφερε φορτίο ισοδύναμο με 100 κοντέινερ μήκους 6,1 μέτρων (TEUs), αποτελούμενο από ίνες ύφανσης, παιχνίδια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αλλά και είδη οικιακής χρήσης, και η άφιξή του στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται σε περίπου 10 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ