Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση σε σύσκεψη της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής με θέμα τις πρόσφατες αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ

Σύσκεψη της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής, με θέμα τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, όπως ο κανονισμός τιμολόγησης, τα αντισταθμιστικά κ.ά., πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιούνη.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς (!), παρά τη δυνατότητα να γίνει διά ζώσης ή ακόμα και με τηλεδιάσκεψη, γεγονός που είχαν καταγγείλει οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Ηλίας Σταμέλος, δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ, ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, και ο Θοδωρής Χαμαλίδης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.

Στην παρέμβασή του ο Ηλ. Σταμέλος ανέδειξε ότι οι αυξήσεις που προκύπτουν για τους δήμους με βάση την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ θα μετακυλιστούν στους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών. Στάθηκε επίσης στις διαδικασίες που ακολουθούνται στον ΕΔΣΝΑ, σημειώνοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει, ώστε να γίνεται διάλογος, την ίδια στιγμή που παίρνονται αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα.

Κρίσιμο σημείο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, συνέχισε ο Ηλ. Σταμέλος, είναι το έγκλημα της συνέχισης της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή, που αποφασίστηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Δούρου τον περασμένο Αύγουστο, υλοποιείται από τη σημερινή περιφερειακή αρχή Πατούλη και θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής, με αυτήν την πολιτική χτυπιέται η ανακύκλωση στην πηγή.

Σχολίασε επίσης τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για το περιβάλλον, στον οποίο προβλέπεται η δυνατότητα της κυβέρνησης να παρακάμπτει ακόμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της.

Ειδικά για την Αττική, ο Ηλ. Σταμέλος ανέδειξε ότι σε μια έκταση που αποτελεί το 3% - 4% της χώρας είναι συγκεντρωμένο το 40% του πληθυσμού, επομένως «δεν μπορεί να λυθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μόνο στα πλαίσια αυτά ή κάθε δήμου ξεχωριστά. Χρειάζεται ένα ενιαίο σχέδιο για το με ποιον τρόπο θα γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων και ποιος θα πληρώσει».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αύξηση στην τιμολογιακή πολιτική και τόνισε τις πολιτικές ευθύνες που έχει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΑ, αφού στο προεδρείο εκπροσωπούνται συγκεκριμένες παρατάξεις με γνωστές πολιτικές αφετηρίες.

«Υπάρχει δυνατότητα για άλλη διαχείριση των απορριμμάτων, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», πρόσθεσε ο Ηλ. Σταμέλος και τόνισε την ανάγκη να γίνει τέτοια ουσιαστική συζήτηση στη ΓΣ της ΠΕΔΑ, θυμίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει παρουσιάσει τις θέσεις της σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού της Αττικής από τη νέα χωματερή στη Φυλή(2021-02-24 00:00:00.0)
Στις 5 Ιούνη η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές(2020-05-26 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στον ΕΔΣΝΑ ενάντια στις χωματερές(2020-05-20 00:00:00.0)
Απαίτησαν ανάκληση της απόφασης για τις νέες χωματερές(2020-01-30 00:00:00.0)
Τέρμα πια στην υποβάθμιση! Οχι άλλος καρκίνος!(2019-08-28 00:00:00.0)
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων(2012-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ