Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν εμπόδια και αποκλεισμούς από την εξεταστική

Προβλήματα και εμπόδια που μπαίνουν στην εξεταστική των φοιτητών καταγγέλλουν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, που σε ανακοίνωσή τους εξηγούν:

«Με απόφαση του Τμήματος Πληροφορικής στις 3/6, οι επί πτυχίω φοιτητές που χρωστούν περισσότερα από 3 μαθήματα (ύστερα από κινητοποίηση του Συλλόγου, 5) στερούνται το δικαίωμά τους στη διπλή εξεταστική! Στη συνέχεια κι άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου υιοθέτησαν την παραπάνω πρακτική, είτε συνολικά είτε καθηγητές μεμονωμένα, που ανακοίνωσαν πως αν οι επί πτυχίω φοιτητές χρωστάνε πάνω από 5 μαθήματα δεν θα γίνουν δεκτοί σε εξέταση μαθήματος του χειμερινού εξαμήνου - ενημέρωση που έλαβε χώρα ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου! Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και αναγκάζει φοιτητές να αυξήσουν το χρονικό διάστημα που θα βάζουν το χέρι στη τσέπη για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Οι απαντήσεις που λάβαμε ως Φοιτητικοί Σύλλογοι και εκπρόσωποι των φοιτητών ποίκιλλαν, με κορυφαία δικαιολογία πως οι server του πανεπιστημίου δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος όλων όσων θέλουν να εξεταστούν!».

Παράλληλα, οι Σύλλογοι καταγγέλλουν ότι σε όλα τα Τμήματα έχει μπει όρος για τις εξετάσεις η χρήση κάμερας και μικροφώνου από τους φοιτητές, αποκλείοντας όσους δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά, ενώ «κορύφωση της παραπάνω κατάστασης αποτελεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, όπου αποφασίστηκε ποια μαθήματα είναι δυνατό να εξεταστούν διαδικτυακά και εξ αποστάσεως και τα υπόλοιπα θα εξεταστούν σε επόμενη εξεταστική! Ταυτόχρονα επιβάλλουν την αγορά ηλεκτρονικών προγραμμάτων από τους φοιτητές του Μουσικού προκειμένου να μπορούν να εξεταστούν, λέγοντάς τους πως είναι υποχρεωτικό και αναγκάζοντάς τους να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη», σημειώνουν οι Σύλλογοι, που διεκδικούν να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική και να καλυφθούν από το Ιδρυμα όλα τα απαιτούμενα τεχνικά μέσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ