Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Τη Δυτική Οχθη «στο πιάτο» θέλει ο Νετανιάχου

Την προσάρτηση επί της ουσίας όλων των παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Οχθης, όπως προβλέπει το σχέδιο που προωθεί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παραδέχτηκε χτες σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα «Israel Hayom» ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου απροκάλυπτα απαίτησε από τους Παλαιστίνιους να συναινέσουν «στην ολοκλήρωση του ισραηλινού ελέγχου ασφαλείας παντού στην Ιουδαία και στη Σαμάρεια» (Δυτική Οχθη). «Μόνο έτσι μπορούν να αποκτήσουν τη δική τους οντότητα, την οποία ο Τραμπ ονομάζει κράτος», πρόσθεσε με νόημα, διεκδικώντας τα εύσημα για βασικά σημεία του αμερικανικού σχεδίου, αλλά και για την αναγνώριση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν και της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο «όραμα» του Τραμπ για το Παλαιστινιακό, ο Νετανιάχου διέκρινε «μία ιστορική ευκαιρία για αλλαγή του ρου της Ιστορίας, που έδειχνε προς μία κατεύθυνση όλο τον καιρό». Και συνέχισε: «Ολα τα διπλωματικά σχέδια που μας προτάθηκαν στο παρελθόν μάς ζητούσαν να συναινέσουμε σε παραχώρηση της γης του Ισραήλ στα σύνορα του 1967, στη διαίρεση της Ιερουσαλήμ και στην επιστροφή Παλαιστινίων προσφύγων. Πρόκειται για ανατροπή. Δεν είμαστε εμείς που αναγκαζόμαστε να κάνουμε παραχωρήσεις, αλλά οι Παλαιστίνιοι. Ασχετα με τις διαπραγματεύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ