Τετάρτη 27 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστική «υποδοχή» έξω από το δημαρχείο

MotionTeam

Να μπει τέρμα στις απολύσεις απαίτησαν αγωνιστικά από τον πρωθυπουργό οι απολυμένοι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης που ενώ αρχικά προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 3Κ και ανέλαβαν καθήκοντα σε υπηρεσίες του δήμου, στη συνέχεια, με την οριστικοποίηση των πινάκων, οδηγήθηκαν και πάλι στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συμβολική - ολιγομελή κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφτηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης. Απαίτησαν «καμία απόλυση από την 3Κ/2018 και καμία μετακίνηση εργαζομένου σε άλλο δήμο χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου. Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει - καταστρέφει ζωές εργαζομένων».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και με το οποίο μεταξύ άλλων ζητά να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που προσλήφθηκε με τους αρχικούς πίνακες. Πανελλαδικά πρόκειται για 200 εργαζόμενους, ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι 8.

Η παρουσία των απολυμένων, με τα πανό και τα συνθήματά τους, ενόχλησε τη διοίκηση του δήμου και το κυβερνητικό κλιμάκιο, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία, αφού μάταια προσπάθησε να τους απομακρύνει, στη συνέχεια κυριολεκτικά τους περικύκλωσε. Παρ' όλα αυτά, τα συνθήματα έφτασαν στα αυτιά του πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ