Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ - ΑΚΡΟΑΜΑ
Να λήξουν επιτέλους η ομηρία και ο εμπαιγμός για τους ταξιθέτες του Μεγάρου

Την ένταξη των ωρομίσθιων ταξιθετών/τριών του Μεγάρου Μουσικής στα μέτρα ενίσχυσης απαιτεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), καθώς, όπως τονίζει, παρά τις εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού πριν 15 μέρες, η ομηρία τους συνεχίζεται.

Οπως σημειώνει το σωματείο σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά από τη δράση του Σωματείου μας όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τον αγώνα των συναδέλφων του Οργανισμού, η κυβέρνηση με την πίεση που δέχθηκε, αλλά και τη διάσταση που πήρε το θέμα, εξαναγκάστηκε σε ανακοινώσεις με ειδική ρύθμιση για την ένταξη των ταξιθετών/τριών του Οργανισμού αναδρομικά. Μάλιστα, την ίδια μέρα (7-5-20) σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον γ. γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί και "θεωρείται λήξαν". Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και πεισματάρικη. Για πάνω από τρεις συνεχόμενους μήνες ο εμπαιγμός των εργαζομένων συνεχίζεται. Οι ταξιθέτες/τριες του Οργανισμού συνεχίζουν χωρίς κανένα εισόδημα».

Το Σωματείο περιγράφει στη συνέχεια αναλυτικά την επικοινωνία που είχαν οι εργαζόμενοι με τους «υπεύθυνους» από το ένα υπουργείο στο άλλο και το πώς έγιναν «μπαλάκι» ανάμεσα σε δεσμεύσεις και υπαναχωρήσεις

«Εως πότε θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση; Συνάδελφοι, τα εμπόδια που ορθώνονται εναντίον των συναδέλφων, δεν είναι εμπόδια πρακτικού ζητήματος. Εδώ υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ευθύνη της κυβέρνησης να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, που είναι 3 ολόκληρους μήνες χωρίς κανέναν πόρο. Είναι αυτές οι πολιτικές ευθύνες που βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, όπου όλα λογίζονται στη λογική κόστους - οφέλους.

Πότε θα λήξει ο εμπαιγμός των συναδέλφων που γίνονται μπαλάκι από το ένα υπουργείο στο άλλο;

Απαιτούμε εδώ και τώρα την ένταξη των ωρομίσθιων ταξιθετών/τριών του Μεγάρου στα μέτρα ενίσχυσης», τονίζει μεταξύ άλλων το ΣΕΘΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ