Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποτίμηση της πλούσιας δράσης και σχεδιασμός για τη συνέχεια

Την πλούσια δράση που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, αποτίμησε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Με αυτήν τη σημαντική παρακαταθήκη, συζητήθηκε παράλληλα η συνέχεια της πάλης απέναντι στην αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης, η οποία κλιμακώνεται στις συνθήκες της νέας οικονομικής κρίσης.

Τη σκυτάλη στην επόμενη μέρα, στην πάλη για να μην πληρώσει πάλι ο λαός, δίνουν οι επιτυχημένες πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, οι παρεμβάσεις για να μην μπουν τα δικαιώματά τους σε «καραντίνα», οι συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς και το μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας που έστειλαν σε χιλιάδες λαού.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ρίχνει το βάρος στην ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να συζητήσουν και να διαμορφώσουν σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών σε κάθε κλάδο, για την υπεράσπιση του εισοδήματος, των δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, για την ουσιαστική στήριξη όλων των ανέργων κ.ο.κ. Τέτοια βήματα έχουν ήδη γίνει στον Τουρισμό - Επισιτισμό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και σωματεία σε άλλους κλάδους, όπως στο Εμπόριο, στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική κ.α. Παράλληλα, παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα των κινητοποιήσεων για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον Πολιτισμό, αλλά και των εκπαιδευτικών σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ