Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS»
Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων

Με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, συνεχίστηκαν χτες οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το ρόλο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση «Novartis».

Φέρεται να μίλησε για λογαριασμούς σε off shore που διέθεταν τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ, πως ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, κράτησε στο συρτάρι την υπόθεση των τριών πρώην υπουργών για τρία χρόνια (2014 - 2017) και αυτή βγήκε στην επιφάνεια όταν αυτός αντικαταστάθηκε, ενώ όσον αφορά την εισαγγελέα Κατά της Διαφθοράς, Ελ. Ράικου, φέρεται να είπε ότι «δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία από την ώρα που μπήκαν λεφτά στο λογαριασμό της από τη "Novartis"». Πρόκειται για τους λογαριασμούς του συζύγου της εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με δική της αναφορά στη διάρκεια της κατάθεσής της, ως γιατρός συμμετείχε σε κάποιες έρευνες και τα χρήματα αυτά ήταν η πληρωμή του.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να καθορίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η αίτηση της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ