Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Πυρήνας της πολιτικής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η διαιώνιση της επικίνδυνης για το λαό κατάστασης στη Δυτική Αττική

Οργάνωση και αγώνας ενάντια στον αντιλαϊκό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων

Αποκαλύψεις και στοιχεία - φωτιά για όσα φέρνει ο νέος περιβαλλοντικός νόμος της κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε εκτενώς στις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ο νόμος για το λαό του Λεκανοπεδίου «αν δεν τον αφήσουμε στα χαρτιά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

  • Εστίασε στο πώς συνδέεται ο νόμος με τις εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, τι ακριβώς θα συμβεί στη Δυτική Αττική, στο Θριάσιο, στη Δυτική Αθήνα από την παραμονή της χωματερής και τη δημιουργία μίας νέας ακόμα, στη Φυλή, αλλά και τις εξελίξεις με το ΧΥΤΑ Γραμματικού.
  • Αναλυτική αναφορά έγινε στα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΝΔ, της διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια, στις εξελίξεις σε Φυλή και Γραμματικό.
  • Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα αποκαλυπτικά ευρήματα που παρουσιάστηκαν και προκύπτουν από μελέτες, σχετικά με τους ρύπους στη Δυτική Αττική και το πώς επηρεάζουν την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων!
  • Τόνισε πως από όλες αυτές τις εξελίξεις είναι ορατή η ανάγκη για ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και κατασκευών που θα οργανώσει τη διαχείριση με κριτήριο την προστασία της υγείας των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττικής - Δυτικής Αθήνας την Τετάρτη 20 Μάη στις 9 το πρωί, στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, όπου έχει προγραμματιστεί η αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Μετά την ομιλία του Γ. Πρωτούλη, έκανε μία σύντομη τοποθέτηση ο Βαγγέλης Σίμος, μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ ως εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και πρώην δήμαρχος Πετρούπολης. Παρουσίασε στοιχεία για τις πρόσφατες αποφάσεις, από τις 13 Μάρτη και μετά, της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ με τις οποίες «φυτεύεται» μία νέα χωματερή στη Φυλή, εκτός των ορίων της υπάρχουσας, χωρητικότητας 685.000 κυβικών μέτρων σε έκταση 23 στρεμμάτων.

Ακόμα, απαντήθηκαν ερωτήματα που στάλθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα από μέσα ενημέρωσης που παρακολούθησαν μέσω ίντερνετ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ