Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μήνυμα της ΚΝΕ προς τους μαθητές της Γ' Λυκείου

«Μένουμε δυνατοί! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!»,τονίζει η ΚΝΕ σε μήνυμά της προς τους μαθητές της Γ' Λυκείου, που από χτες Δευτέρα 11 Μάη επέστρεψαν στα σχολεία, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει:

«Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία, συνολικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ήταν και είναι δίπλα στον αγώνα όλων των μαθητών να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να πετύχουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Απορρίπτει το σημερινό σχολείο - ακριβό εξεταστικό κέντρο και αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα μορφώνει ισότιμα τους μαθητές του, όποιο επάγγελμα κι αν αποφασίσουν να επιλέξουν.

Οι μαθητές της Γ' Λυκείου φτάσατε έως εδώ δείχνοντας δύναμη και αντοχή, κόντρα σε συνεχείς αλλαγές, δυσκολίες και εμπόδια. Σαν να μην έφτανε πέρυσι ο νόμος Γαβρόγλου, που άλλαξε την ύλη και τα μαθήματα, περιόρισε τις επιλογές δήλωσης σχολών, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η προετοιμασία για τις πανελλαδικές, ήρθε τώρα εν μέσω πανδημίας η μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης της ΝΔ στην τελική μείωση της ύλης και στον ορισμό της ημερομηνίας των εξετάσεων.

Οι όροι διεξαγωγής της τηλεκπαίδευσης σε σχολείο και φροντιστήριο πρόσθεσαν κούραση στην προσπάθειά σας. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί η δικαιολογημένη ανησυχία για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τώρα τα σχολεία και τα φροντιστήρια, για τη συνολικότερη κατάσταση στις οικογένειές μας.

Είμαστε μαζί σας και σε αυτή τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που δεν είναι ούτε η τελευταία, ούτε η πιο σημαντική. Γι' αυτό και απαιτούμε:

  • Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις ανοίγματος σχολείων - φροντιστηρίων (απολύμανση, καθαριότητα, ελλείψεις σε καθηγητικό προσωπικό, μέσα προστασίας και υγιεινής), με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος
  • Να ληφθεί υπόψη από το υπουργείο Παιδείας στα εξεταζόμενα θέματα ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε η χρονιά. Να μην τολμήσουν να επιτρέψουν να υπάρξουν τα γνωστά φαινόμενα πειραματισμών και ασάφειας στη διατύπωση των εξεταζόμενων θεμάτων.
  • Για τους μαθητές που ενδεχομένως αρρωστήσουν, να υπάρχουν εξεταστικά κέντρα επαναληπτικών εξετάσεων ανά νομό και όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Να έχουν τη δυνατότητα επαναληπτικής εξέτασης μόνο στο μάθημα που δεν έδωσαν και όχι σε όλα εξαρχής, όπως ισχύει τώρα.

Η ζωή και το μέλλον βρίσκεται στα χέρια σας, ό,τι κι αν καταφέρετε σε αυτές τις εξετάσεις, δεν κρίνεται από αυτές. Βρίσκεται στον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, τη γνώση για να αλλάξουμε τον κόσμο!

Ψηλά το κεφάλι, με αισιοδοξία!

Καλή επιτυχία!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org