Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ
Στους δρόμους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην Αθήνα στα Προπύλαια και σε πολλές ακόμα πόλεις

Οι νέες αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της Eκπαίδευσης και οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών βρίσκονται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, που διοργανώνονται αύριο Τετάρτη.

Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στη 1 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στα Χανιά, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς συγκεντρώνονται στη 1 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στη Λέσβο, η συγκέντρωση γίνεται στις 12 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στη Λήμνο, στη 1 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.

Στην Ικαρία, συγκεντρώσεις γίνονται στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου και στην πλατεία Χριστού Ραχών.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ κ.ά.

Πρόκειται για μία ακόμα συλλογική απάντηση στην τακτική της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα μέσα σε συνθήκες πανδημίας το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Ενα σχέδιο που βρίσκεται στον αντίποδα των διεκδικήσεων, που προβλέπει ανάμεσα σε άλλα αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, παρεμβάσεις στο περιεχόμενο του σχολείου στην κατεύθυνση της καλλιέργειας δεξιοτήτων, που θεσπίζει την «τράπεζα θεμάτων» και υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση, προωθεί τη διαφοροποίηση των σχολείων και μέσα από την «αξιολόγηση», επαναφέρει την αναγραφή της διαγωγής των μαθητών και μια σειρά ακόμα αντιδραστικές ρυθμίσεις, χωρίς την ίδια στιγμή να ικανοποιεί καμία από τις προϋποθέσεις για μόνιμους εκπαιδευτικούς, υποδομές, κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων μέσα από γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στις διεκδικήσεις της αυριανής κινητοποίησης περιλαμβάνεται και η ανάγκη να διασφαλιστούν όλοι οι αναγκαίοι όροι ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία, αλλά και το να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που προβλέπει τη ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας από την τάξη.

Κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στα αυριανά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα απευθύνει το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, που καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει για ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας και ζητά να μην ψηφιστεί στη Βουλή. Η ΑΣΓΜΕ αναφέρεται εκτενώς στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, σημειώνοντας πως «για μια ακόμα φορά η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν πρωτοτυπεί, κανένα από τα χρόνια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης, για εκσυγχρονισμό υποδομών, για δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά στα Καλλιτεχνικά, Μουσικά, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, για κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό». Στην αυριανή κινητοποίηση καλεί και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org