Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, μετά από το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά και για να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Με τα πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι μαθητές διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους κατάλληλους όρους για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών, αλλά και ενάντια στην «τράπεζα θεμάτων», στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα κ.λπ. Μάλιστα, πέταξαν μέσα στο υπουργείο χαρτιά, σε μια συμβολική κίνηση ότι οι μαθητές επιστρέφουν ως απαράδεκτο το νομοσχέδιο, και απελευθέρωσαν μπαλόνια στον ουρανό τα οποία δήλωναν την απόφασή τους «το νομοσχέδιο να μην περάσει».

Μεταξύ άλλων απαίτησαν:

  • Να προσληφθεί άμεσα όσο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας χρειάζεται σε όλα τα σχολεία, που να τα καθαρίζει κατά τη διάρκεια της μέρας και μόλις κλείνουν.
  • Το κράτος θα πρέπει να διαθέτει δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα προσωπικής προστασίας και υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, χειροπετσέτες μιας χρήσης, σαπούνια κ.λπ.) για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να συνεχιστεί για όσους μαθητές χρειαστεί η τηλεκπαίδευση, με ισότιμη πρόσβαση για όλους.
  • Να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν για τις εκδρομές που δεν έγιναν.
  • Ειδικά όπου απαιτείται η μεταφορά μαθητών Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων, αλλά και σε άλλα λόγω απόστασης, να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνησή τους, με περισσότερα δρομολόγια.

Με αντίστοιχα αιτήματα, για το άνοιγμα των σχολείων με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μια σειρά Ενώσεις Γονέων διεκδικούν από τους δήμους και το υπουργείο Παιδείας να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τα σχολεία, τόσο στην παρούσα φάση της σταδιακής επαναλειτουργίας τους όσο και για το Σεπτέμβρη. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Ενωση Γονέων Περιστερίου, η Ενωση της 2ης ΔΚ Αθήνας, η Ενωση 4ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, εκλεγμένοι γονείς σε Συλλόγους και Ενώσεις στην Κρήτη, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας. Ακόμα, αντιπροσωπεία της Ενωσης Γονέων Δήμου Λάρισας είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, ενώ οι Σύλλογοι Γονέων του 7ου και 10ου Λυκείου Περιστερίου είχαν συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ