Πέμπτη 30 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
«Μπηχτές» για εργαστήρια των ΗΠΑ κοντά στα σύνορά τους

ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Γεωπολιτικές ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες και «συμμαχίες» πυροδοτεί η πανδημία του κορονοϊού, όπως αναδεικνύουν και οι χτεσινές δηλώσεις του κινεζικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας τη θέση της Ρωσίας ότι η ύπαρξη αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στο έδαφος ορισμένων πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

«Οι ΗΠΑ δημιούργησαν πολλά εργαστήρια σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, κάτι που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στις γειτονικές χώρες», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Γκενγκ Σουάνγκ, αναφερόμενος σε παλιότερη δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. «Η τοπική κοινωνία ζητά επίμονα να κλείσουν αυτές οι εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο Γκενγκ Σουάνγκ, καλώντας την αμερικανική πλευρά να «επιδείξει υπεύθυνη στάση», να «λάβει υπόψη την επίσημη ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας» και να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε «ζητήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων στις χώρες όπου βρίσκονται τα εργαστήρια των ΗΠΑ».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, είχε δηλώσει στις 17 Απρίλη ότι τα αμερικανικά εργαστήρια εκτός των ΗΠΑ ενδέχεται να αναπτύσσουν «παθογόνα επικίνδυνων ασθενειών» και σημείωσε την «αυξανόμενη βιολογική παρουσία των ΗΠΑ εκτός εδάφους τους, ιδίως σε πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες». Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν θα αγνοήσει ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν υποδομές με «επικίνδυνες βιολογικές δυνατότητες κοντά στα σύνορά της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ