Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2021
Πρεμιέρα με τη Βουλγαρία για την Εθνική

Τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 αρχίζει απόψε η Εθνική ομάδα στην Πάτρα, αντιμετωπίζοντας τη Βουλγαρία (19.00 - ΕΡΤ Sports) για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Η Ελλάδα επιδιώκει το νικηφόρο ξεκίνημα, ώστε με «διπλό» στη Βοσνία την προσεχή Δευτέρα να κλείσει το πρώτο «παράθυρο» της FIBA με 2 στα 2 και να θέσει τις βάσεις για την πραγματοποίηση του στόχου της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Θυμίζουμε ότι στον όμιλο παίρνει μέρος και η Λετονία.

Από την αποστολή της Εθνικής απουσιάζουν οι παίκτες ομάδων της Ευρωλίγκας και του ΝΒΑ, καθώς και, για πρώτη φορά μετά από 15 σχεδόν χρόνια, ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μπουρούσης, που αποχώρησε. Ετσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε νέους παίκτες, κάποιοι από τους οποίους θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στην Εθνική. Ο ίδιος άλλωστε έχει θέσει ως στόχο της Εθνικής στα προκριματικά, πέρα από την πρόκριση, την ανανέωση της ομάδας και να μπορεί να τροφοδοτεί με παίκτες τη «βασική» Εθνική.

Οσο για τον αγώνα με τη Βουλγαρία, ο Θ. Σκουρτόπουλος επέστησε προσοχή στις παγίδες που κρύβει, όπως τόνισε. Εξηγώντας ότι άγνωστες ομάδες έχει διαπιστωθεί πως παρουσιάζουν δυνατά και συγκροτημένα σύνολα, και μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η αποψινή αντίπαλος της Εθνικής. Εξ ου και ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ