Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Παρών και ο Αλβέρτης

Υψηλούς στόχους για την εθνική ομάδα θέτει ο Κώστας Πετρόπουλος

Sportidea

Υψηλούς στόχους για την εθνική ομάδα θέτει ο Κώστας Πετρόπουλος
Με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στη σύνθεσή της που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, η Εθνική ομάδα δίνει σήμερα έναν ακόμη αγώνα της για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2001 κόντρα στην Τσεχία εκτός έδρας (18.00 ΕΤ-1). Μπορεί η πρόκριση ουσιαστικά να έχει επιτευχθεί (αν νικήσει σήμερα την κατοχυρώνει και μαθηματικά) όχι όμως και ο αντικειμενικός στόχος που είναι το αήττητο κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Αλλωστε από την αρχή ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος είχε θέσει υψηλότερες προσδοκίες από μία απλή πρόκριση. «Είναι σημαντικές οι νίκες, όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ικανό να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ευρωμπάσκετ. Δουλεύουμε από τώρα προκειμένου να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την ομάδα που θα μας αντιπροσωπεύσει στην Ολυμπιάδα του 2004. Θέλουμε τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». Προς το παρόν το... λίφτινγκ που έκανε ο Ελληνας τεχνικός στην ομάδα δείχνει να αποδίδει καρπούς. Τα νέα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και παράλληλα απέδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος των περιστάσεων. Τι λένε οι ίδιοι όμως. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δήλωσε ότι είναι τιμή του να συμμετέχει στην Εθνική «αισθάνομαι μεγάλη τιμή, που συμμετέχω στην ομάδα. Ολοι οι νέοι παίκτες έχουμε συναντήσει ιδανική αντιμετώπιση από τους παλαιότερους. Ελπίζω να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Αυτό που κερδίζουμε στις αναμετρήσεις των προκριματικών είναι εμπειρίες».

Ενας εκ των παλιών, ο Νίκος Οικονόμου συνιστά προσοχή, ενώ επισημαίνει ότι η Εθνική οφείλει να κερδίσει όλους τους αγώνες. Για το σημερινό παιχνίδι με την Τσεχία δήλωσε: «Οι Τσέχοι είναι επικίνδυνοι. Αλλωστε μην ξεχνάμε πέρυσι το Ευρωμπάσκετ. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε σε καμία περίπτωση».

Στην αντίπερα όχθη η αναπάντεχη ήττα από τη Λευκορωσία την προηγούμενη αγωνιστική έφερε σε δύσκολη μοίρα του Τσέχους. Σήμερα κόντρα στην Εθνική μας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί όσον αφορά την πρόκριση στην τελική φάση της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ