Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Πρώτη ξανά και ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά η ΔΑΣ

Αύξηση και στους αντιπροσώπους της ΔΑΣ για τη ΓΣΕΕ

Με τη ΔΑΣ να αναδεικνύεται ξανά πρώτη, ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά, καθώς και σε αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διήμερες αρχαιρεσίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, στο οποίο ψήφισαν 1.214 αντιπρόσωποι, εκπροσωπώντας 104.000 εργαζόμενους από 267 σωματεία όλων των κλάδων της Αθήνας.

Απάντηση των εργαζομένων της Αθήνας στην πρωτοφανή επίθεση στα συνδικάτα

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει τα εξής:

«Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές εργαζόμενοι, αύξησε τις δυνάμεις του τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Τη ΔΑΣ εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του σώματος του Συνεδρίου, αυξάνοντας τις ψήφους των αντιπροσώπων από 322 σε 345 και από 26,9% σε 28,7%.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το αποτέλεσμα για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ,η ΔΑΣ αύξησε τη δύναμή της, από 4 αντιπροσώπους σε 6.

Αυτή είναι η δυνατή απάντηση των εργαζομένων της Αθήνας απέναντι στην πρωτοφανή κυβερνητική - εργοδοτική επίθεση για τη χειραγώγηση των συνδικάτων, την προσπάθεια για επιβολή "σιγής νεκροταφείου". Είναι ισχυρή απάντηση στην προσπάθεια να μπει η εργοδοσία στα συνδικάτα ακόμα και με φυσική παρουσία. Είναι η πιο δυνατή απάντηση στη "συνδικαλιστική μαφία" της ΓΣΕΕ, που οργανώνει από κοινού με την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέδριο - παρωδία στις 25 Φλεβάρη για να νομιμοποιήσει τις αθλιότητες και τη νοθεία.

Ολοι στην απεργία - Ολοι στον αγώνα για συνδικάτα εργατών!


Οι αρχαιρεσίες ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που ξεκίνησε την προηγούμενη βδομάδα με συζήτηση και αποφάσεις στο ΣΕΦ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να παλέψουν για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας που αποφάσισε το Συνέδριο του ΕΚΑ για τις 18 Φλεβάρη,ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, τον νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Ολοι στον αγώνα! Ολοι στα Προπύλαια, στις 10.30 π.μ.!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για "συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών"!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ