Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Αποφάσισε ότι δεν θα γίνει συνέδριο αλλά μια διαδικασία - παρωδία!

Ταυτόχρονα διατήρησε την ίδια άθλια απεργοσπαστική στάση απέναντι στην απεργία για το Ασφαλιστικό

Την επιδίωξή της να στήσει «συνέδριο» - παρωδία, με εκλογικές διαδικασίες «fast track», διάρκειας μόνο μιας μέρας, στις 25 Φλεβάρη, με νόθους και εργοδότες ως «αντιπροσώπους» χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων, χωρίς καμία συλλογική διαδικασία, αποτύπωσαν οι χτεσινές (προειλημμένες) αποφάσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ).

Την ίδια ώρα που έξω από το κλειδαμπαρωμένο κτίριο της Συνομοσπονδίας σεκιουριτάδες ιδιωτικής εταιρείας απαγόρευαν την είσοδο στους εργάτες, διαδήλωναν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας τις εν λόγω μεθοδεύσεις αλλά και την απεργοσπαστική στάση των ίδιων δυνάμεων απέναντι στην απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό, κόντρα στις αποφάσεις πλήθους Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για 24ωρη απεργία.

Ολα τα συνδικάτα να πάρουν θέση για τις άθλιες μεθοδεύσεις!

Την απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μη γίνει συνέδριο αλλά διαδικασία - παρωδία καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Σε αυτήν επισημαίνει:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συγκάλεσε σήμερα την ολομέλεια της διοίκησης, με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει το στήσιμο μιας κάλπης και το μοίρασμα των "κουκιών" που θα τους κρατήσουν αγκιστρωμένους στις καρέκλες τους.

Με μια προειλημμένη απόφαση, η ηγετική ομάδα (Παναγόπουλος, Κιουτσούκης, Καραγεωργόπουλος, Βασιλόπουλος) και η πλειοψηφία της διοίκησης επιδιώκουν να στήσουν ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, μιας μέρας, στις 25 Φλεβάρη.

Δηλαδή, αποφάσισαν να μη γίνει Συνέδριο!

Στην ουσία θέλουν να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, να "οχυρωθούν" σε ένα χώρο με μπράβους και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να στήσουν μια κάλπη από την οποία θα περάσουν "αντιπρόσωποι" - κανένας δεν ξέρει ποιοι - χωρίς καμία διαδικασία ελέγχου και νομιμοποίησης, εργοδότες και νόθοι, έτσι ώστε να συντηρηθεί ο βρώμικος μηχανισμός τους, για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εργοδοσία και κυβέρνηση, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αυτό δεν είναι Συνέδριο, δεν είναι διαδικασία συνδικαλιστικής οργάνωσης!

Δεν θέλουν, όμως, πραγματικές, ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι συζητούν και αποφασίζουν, γι' αυτό, εξάλλου, με ομοθυμία αμφισβήτησαν το Συνέδριο του ΕΚΑ.

Επιπλέον, με θράσος που ξεχειλίζει, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν τους απασχολεί κανένα εργατικό πρόβλημα. Αγνόησαν επιδεικτικά, για άλλη μια φορά, τις αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ.

Ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσουν! Η απεργοσπαστική και υπονομευτική ανακοίνωση που δημοσίευσαν πριν από λίγες μέρες τα λέει όλα!

Οπως τα λέει όλα και η αμφισβήτησή τους στο δικαίωμα των εργατικών συνεδρίων να πετούν από τις γραμμές τους εργοδότες και νόθους.

Δήλωσαν ότι το μόνο που αναγνωρίζουν είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων!

Αυτή είναι η ηγετική ομάδα, που οι εργαζόμενοι δικαίως χαρακτήρισαν συνδικαλιστική μαφία, και όλοι όσοι σέρνονται πίσω από αυτήν και τη στηρίζουν με διάφορους τρόπους.

Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι μόνοι που χαίρονται με την παρουσία και την ηγεμονία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι η μεγαλοεργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση!

Λογαριάζουν όμως όλοι τους χωρίς τον "ξενοδόχο"! Η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της θα μπαίνει εμπόδιο στα βρώμικα σχέδιά τους, μέχρι να τους πετάξει από το σβέρκο της!

Ολοι και όλες στην απεργία στις 18 Φλεβάρη!

Ολοι και όλες στη μάχη για συνδικάτα πραγματικά στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους!

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για συνέδριο - fast track!

Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες!

Ούτε βήμα πίσω! Συνδικάτα εργατών - όχι των εργοδοτών!».

Η παρέμβαση της ΔΑΣ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ, τα στελέχη της ΔΑΣ στην παρέμβασή τους ανέδειξαν την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μια νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό, στα δικαιώματα και τη ζωή τους, με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Αποκαλύπτοντας άρθρο προς άρθρο το αντιδραστικό περιεχόμενό του, η ΔΑΣ κατέρριψε τον ισχυρισμό της πλειοψηφίας ότι δήθεν με το νομοσχέδιο γίνεται... «πολύ κακό για το τίποτα» (!), ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά για την πλειοψηφία: «Η αθλιότητά σας έφτασε στο σημείο ξεδιάντροπα να λέτε "Δεν θα εντάξουμε την αντίδρασή μας σε κανέναν κομματικό σχεδιασμό". Δηλαδή η απόφαση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, του ΕΚΑ, της διοίκησής του αλλά και του Συνεδρίου του για απεργιακή απάντηση στις 18 Φλεβάρη είναι κομματικός σχεδιασμός;».

Στη συνέχεια, με συγκεκριμένα στοιχεία αποκάλυψαν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του γγ της ΓΣΕΕ, αλλά και άλλων, με τους οποίους επιχειρούνται η αμφισβήτηση των αποφάσεων του Συνεδρίου του ΕΚΑ, η επίθεση στα συνδικάτα όπου συμμετέχουν μετανάστες εργάτες και μάλιστα αναπαράγοντας τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, ενώ καταγγέλλοντας την προσπάθεια να αλώσει η εργοδοσία το συνδικαλιστικό κίνημα, η ΔΑΣ σημείωσε:

«Οσο κλιμακώνεται η επίθεση στην εργατική τάξη, όσο λιγοστεύουν οι αυταπάτες ότι κάτι μπορεί να γίνει με μια δήθεν πιο φιλολαϊκή πολιτική, όσο ολοκληρώνεται το "ξεβράκωμα" όλων αυτών που με τη συμμετοχή τους στους "κοινωνικούς διαλόγους" συνέβαλαν να χαθούν κατακτήσεις πολλών δεκαετιών, τόσο θα δυσκολεύονται να βρουν μπροστάρηδες από την εργατική αριστοκρατία να προωθούν την πολιτική των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους.

Σκεφτείτε. Εχουν τα τελευταία χρόνια αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Κόμματα παραδοσιακά μεγάλα καταποντίστηκαν, αλλά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είναι ακλόνητη. Αν μάλιστα είχαν ξεπεραστεί τα βιολογικά όρια, θα συνέχιζε και για άλλα 30 χρόνια. Να γιατί ο πιο ασφαλής δρόμος, όχι μόνο για να διατηρηθεί η γραμμή της ΓΣΕΕ αλλά για να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα, είναι να μπουν για τα καλά οι ίδιοι οι εργοδότες μέσα στα σωματεία.

Και αν μας θεωρείτε ορισμένοι από σας υπερβολικούς, ρωτήστε τι γνώμη έχουν οι εργάτες. Αυτοί που τον πρόεδρο και τον γραμματέα της ΓΣΕΕ τούς βλέπουν μονάχα σε κανένα κανάλι ή τους διαβάζουν σε κανένα δελτίο Τύπου. Τους βλέπουν βέβαια ο ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός και μια πλειάδα πολιτευτών που στήσανε εδώ στο κτίριο της ΓΣΕΕ προεκλογικό κέντρο το Μάη και τον Ιούνη που πέρασε.

Αυτή η απαξίωση για την οποία πρωταγωνιστείτε κάποιοι ολοκληρώνεται τώρα με διπλό στόχο. Από τη μια να απλωθεί παντού σιγή νεκροταφείου και από την άλλη, εκεί που οι εργάτες πάνε να σηκώσουν κεφάλι, να βλέπουν μπροστά τους τον ίδιο τον εργοδότη να ζητά να τον ψηφίσουν να τους εκπροσωπεί. Κι αν δεν έχει χρόνο ο εργοδότης, να το κάνει ο διευθυντής του, τα στελέχη που έχουν ρόλο να προσλαμβάνουν, να απολύουν, να εφαρμόζουν τις πιο αντεργατικές μεθόδους μέσα στους χώρους δουλειάς. Αυτό είναι το σχέδιο, απέναντι σε αυτό αντιδράσαμε και αντιδράμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ