Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Εντεινόμενες μεθοδεύσεις για να διαιωνίσουν τα όργια νοθείας

Τις εντεινόμενες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, με τις οποίες επιχειρεί να θωρακίσει και να διαιωνίσει τα όργια νοθείας στα συνδικάτα, αποκαλύπτει και καταγγέλλει για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει ξαμοληθεί ανά την Ελλάδα, όχι βέβαια για να επισκεφθεί χώρους δουλειάς ή να οργανώσει κινητοποιήσεις. Αυτά τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.

Σήμερα βρέθηκε στον Βόλο ο επονομαζόμενος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Κιουτσούκης, όπου επισκέφτηκε μαζί με άλλα στελέχη (Θεοχάρης κ.λπ.) τον εισαγγελέα της περιοχής και τον δικηγορικό σύλλογο. Βρέθηκαν εκεί γιατί θέλουν να βάλουν εμπόδια στη δράση των ταξικών δυνάμεων. Βρέθηκαν εκεί για να ζητήσουν τα εκλεγμένα στελέχη του ταξικού κινήματος του Εργατικού Κέντρου Βόλου:

-- Να μην μπορούν να παρευρίσκονται στις αρχαιρεσίες των σωματείων (στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ θα επιχειρήσουν σύντομα να κάνουν εκλογές σε ένα συνδικάτο ανύπαρκτο στην περιοχή).

-- Να μην τους δίνονται τα έγγραφα των αρχαιρεσιών των σωματείων. Δεν θέλουν να αποκαλύπτονται οι νοθείες τους, οι "μαϊμούδες" αντιπρόσωποι και άλλα.

Αν νομίζει η συνδικαλιστική μαφία, όπως την έχουν ονομάσει οι εργαζόμενοι, ότι έτσι θα εμποδίσει τα συνδικάτα στη δράση τους, είναι γελασμένη.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν τον αγώνα για να πεταχτούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες, οι νόθοι και οι "μαϊμού" αντιπρόσωποι. Πίσω ούτε βήμα δεν κάνουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των επιχειρηματικών συμφερόντων και των κυβερνήσεών τους.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μπορεί να συνεχίσει να συσκέπτεται πίσω από κλειστά γραφεία σε ποιο πολυτελές θέρετρο θα κάνει το νέο συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Ηγεσία ΠΟΕΕΤ: Ο πιο καλός ο μαθητής...

Στο μεταξύ, τον τίτλο του... «πιο καλού μαθητή» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ αποδίδει στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ.

Οπως επισημαίνει, με ανακοίνωσή της η εν λόγω ηγεσία, οι ίδιοι δηλαδή που έχουν «αφομοιώσει με τον καλύτερο τρόπο τις μεθόδους νοθείας και αλλοίωσης των συσχετισμών που δίδαξε η συνδικαλιστική μαφία, για να μη χάσουν οι μεγαλοξενοδόχοι το καλύτερό τους στήριγμα», ζητά τα «ρέστα» γιατί δεν έγινε με τους ίδιους όρους το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου! «Ενα Συνέδριο που εμπόδισαν να γίνει οι κολαούζοι των Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, Βασιλόπουλου, Καραγεωργόπουλου, κουρελιάζοντας κι εδώ το καταστατικό, προσπαθώντας να επιβάλουν, κατά τη συνήθη τακτική, νόθους και ανύπαρκτους αντιπροσώπους», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Γραμματεία.

Το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει εξάλλου «τα έργα και τις ημέρες» της ηγεσίας της ΠΟΕΕΤ. «Δεν πρόκειται ποτέ κανένας να ξεχάσει ποιος επέβαλε 7ήμερη δουλειά, ποιος υπέγραψε 10ωρη εργάσιμη μέρα, ποιος μείωσε τους μισθούς πάνω από 15% και τους κράτησε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και σήμερα. Ποιος φωτογραφιζόταν με τον πρόεδρο των ξενοδόχων και τον σημερινό πρωθυπουργό, ποιος δεν έβγαλε άχνα για το χτύπημα στην απεργία», σημειώνει και προσθέτει: «Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τότε που μπάσανε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, κατ' εντολή του μεγαλοξενοδόχου Ανδρέαδη, ένα από τα στελέχη του, κάτι που κατήγγειλε ακόμη και συνδικαλιστής που εκλέχτηκε από τη δική τους παράταξη...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα επίπεδα νοθείας και εκφυλισμού σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικάτων(7/11/2019)
Για τη νοθεία στο συνέδριο της ΠΟΣ και την επιχείρηση συκοφαντίας(22/10/2019)
Μάχη για συνδικάτα ανεξάρτητα από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους(13/4/2019)
«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά...»(9/4/2019)
«Δίπολα»...(20/3/2019)
Απάντηση του «Ριζοσπάστη» στο εξώδικο του Γ. Παναγόπουλου(13/12/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org