Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚ ΠΥΡΓΟΥ
«Νομιμοποίηση» στελεχών της Χρυσής Αυγής ως αντιπροσώπων!

Τη «νομιμοποίηση» στελεχών και υποψηφίων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως αντιπροσώπων στο συνέδριο από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πύργου καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Τόσο στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 7/2, όσο και στις εργασίες του συνεδρίου, την περασμένη Κυριακή, οι δυνάμεις της ΔΑΣ κατήγγειλαν ότι ανάμεσα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους από το «Σωματείο Μωσαϊκών - Πλακάδων» (δεν ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων) συμπεριλαμβάνονται υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με τη Χρυσή Αυγή, δημοτικός σύμβουλος Πύργου. Ζήτησαν να πάρει μέτρα το ΔΣ για τη μη νομιμοποίηση αυτών των αντιπροσώπων και την αντικατάστασή τους από άλλους αντιπροσώπους του ίδιου σωματείου.

«Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του ΕΚ Πύργου να μην αποδεχτούν να είναι αντιπρόσωποι στο συνέδριό μας οι υπερασπιστές και υμνητές της Χρυσής Αυγής», τόνισε στην παρέμβασή του στο συνέδριο εκ μέρους της ΔΑΣ ο Αγγελος Μπούζης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων και της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚ, ζητώντας να μπει το ζήτημα σε ψηφοφορία.

Ωστόσο, η πλειοψηφία της διοίκησης, που πρόσκειται στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, αρνήθηκε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι οι αντιπρόσωποι νομιμοποιήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο, υπολογίζοντας πως η συμμετοχή του εν λόγω σωματείου θα εξασφαλίσει έναν παραπάνω αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ για την πλειοψηφούσα παράταξη.

Στον ίδιο εκφυλιστικό δρόμο, επιδίωξε συνέδριο - παρωδία και μόνο κάτω από την επιμονή της ΔΑΣ πραγματοποιήθηκε συζήτηση και έγιναν τοποθετήσεις αντιπροσώπων.

Τη νομιμοποίηση χρυσαυγιτών αντιπροσώπων στον Πύργο κατήγγειλαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ και στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που την Κυριακή βρισκόταν επίσης σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ