Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Να δυναμώσει ο αγώνας για κατάργηση όλων των διοδίων

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για κατάργηση όλων των διοδίων αναδείχθηκε μέσα από τη σύσκεψη που οργάνωσε η ΚΟ Σερρών του ΚΚΕ, ενάντια στη λειτουργία των διοδίων του Στρυμονικού, και στην οποία παρευρέθηκαν σωματεία, σύλλογοι και φορείς του νομού.

Εισηγητικά η Φιλιώ Σαραντίδου, μέλος της ΤΕ Σερρών, παρουσίασε τι σημαίνει για την αστική τάξη η «ανάπτυξη υποδομών μεταφορών - περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη», που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις προτεραιότητές της.

Επισήμανε πως κριτήριο για την προώθηση απορρόφησης κονδυλίων για τις υποδομές μεταφορών είναι η στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η κατεύθυνση «ζεστού» χρήματος στα ταμεία των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, η στήριξη της εξωστρέφειας του ελληνικού κεφαλαίου και η ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας.

Ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ και κάλεσε εργαζόμενους, μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά να παλέψουν για να κατευθυνθούν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις σε τομείς που θα δώσουν έστω και προσωρινή ανακούφιση σήμερα, κόντρα στους σχεδιασμούς των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ, της αστικής τάξης.

Ξεκαθάρισε ότι ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να πιέσει αποφασιστικά στην κατάργηση όλων των διοδίων. Και κάλεσε τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων, να ενεργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων.

Αυτή η ανάγκη αναδείχθηκε και μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων σωματείων και φορέων που ακολούθησαν. Το λόγο πήραν ο Ηλίας Γεωργάκης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, ο Σωτήρης Κοτσαμπάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ), ο Αθανάσιος Δασκαλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοποιών και Ξυλουργών Νομού Σερρών, ο Στέλλιος Τσέκος, πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Μικροπωλητών Νομού Σερρών, και ο Ευθύμης Κατσίμπας, μέλος της Κίνησης Πολιτών «Οχι στα διόδια». Επίσης παρέμβαση έκανε ο Μάκης Λάγιος, δημοτικός σύμβουλος Βισαλτίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Σερρών και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικοί σύμβουλοι Νέας Ζίχνης, Γιάννης Στεφανόπουλος, και Σιντικής, Μαρία Ιωαννίδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ